Piteşti: EXCLUSIV: Poze cu Loganul cu volan pe partea dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul produs de Dacia este comercializat pe continentul African sub sigla Nissan.  Piesele fabricate în România, la Uzina de la Mioveni sunt încărcate apoi în containere şi trimise cu vaporul către Uzina Nissan din Rosslyn.

Reporterii Adevărul de Seară au surprins pe străzile din Africa de Sud un Logan cu volanul pe partea dreaptă.

“În Africa de Sud există o uzină care asamblează modele sub marca Renault Nissan din colecţii de piese livrate de Uzina Dacia de la Mioveni, prin centrul RIR-ILM (n.r. Renault Industrie Roumanie – International Logistics Network). Uzina Nissan de la Rosslyn produce modelele Renault Sandero, Logan şi Nissan NP 200 sub marca Nissan pentru Africa de Sud.”, a explicat Roxana Evaghelie, purtătorul de cuvânt al Dacia.

Nissan NP 200 nu este altceva decât Dacia Pick-up. Piesele pentru Logan, Sandero şi Pick-up sunt produse pe platforma de la Mioveni, după care sunt trimise în Africa de Sud unde doar sunt asamblate.

Cum ajunge Loganul în Africa de Sud


RIR-ILN este un department din cadrul Direcţiei Logistice Centrale a Dacia, care se ocupă cu expedierea pieselor Dacia către cele opt uzine Renault (Uzina Somaca – Casablanca, Maroc; Uzina Sofasa – Envigado, Columbia; Uzina Avtoframos – Moscova, Rusia; Iran Khodro şi Iran Pars; Uzina Ayrton Senna – Curitiba, Brazilia; Uzina Mahindra Renault - India;  Uzina Nissan South Africa – Rosslyn, Africa de Sud), care fabrică vehicule din gama x90.


VEZI GALERIE FOTO CU LOGANUL DIN AFRICA DE SUD

După ce ies de pe banda de producţie, piesele sunt încărcate în containere, care poartă denumirea de colecţii. În funcţie de modalitatea de transport aleasă, colecţiile sunt expediate fie pe tren, fie în camioane către porturile constanţa sau Hamburg, de unde pleacă în containere maritime către cele opt uzine Renault, unde sunt asamblate sub forma modelelor pe care le cunoaştem. Doar în Uzina Somaca, din Maroc, autoturismele care ies de pe linia  de montaj poartă sigla Dacia, în celelalte uzine fiind produse sub sigla Renault sau Nissan.

Numai anul trecut, prin departamentul RIR-ILN au fost expediate 29 128 camioane cu 216 426 vehicule si 307 trenuri cu 76 857 de vehicule.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite