Piteşti: Două accidente aviatice similare cu cel de la Fundata-Zărneşti au avut loc şi în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010 s-a prăbuşit în această după-amiază în zona Fundata-Zărneşti, judeţul Braşov.

Pilotul a pierdut legătura radio cu centrul de raportare control al exerciţiului aerian în jurul orei 15.20 şi conform unui martor ocular ar fi fost văyut fumegând în munţi după care a dispărut.

”Imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, s-a pus în aplicare operaţiunea de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.

În jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti, jud. Braşov, epava elicopterului israelian care a fost dat dispărut

În prezent, echipele de căutare acţionează la sol pentru localizarea membrilor echipajului. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar roman”, se arată în comunicatul emis de MApN.

Salvamontişti şi jandarmi montani din Braşov şi Dâmboviţa încearcă la această oră să găsească epava.

Două alte tragedii aviatice au avut loc în Argeş. Prima, pe 24 octombrie 2006, când un elicopter IAR 330 PUMA, aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, s-a prabusit în lacul de acumulare Goleşti. Elicopterul efectua un zbor de instrucţie la joasă înălţime, foarte aproape de luciul apei şi nu avea armament sau muniţie la bord.


 Membrii echipajului, pilotul Adrian Marinescu, copilotul Adrian Cioarbă şi maistrul militar Constantin Hurchi şi-au pierdut atunci viaţa. Comandorul Adrian Marinescu efectuase 2.400 de ore de ybor pe elicoptere Puma şi fusese trei luni comandantul Aeroportului Internaţional din Kabul.


Cel de-al doilea accident din Argeş în care a fost implicat un elicopter a avut loc la doar un an după. Astfel, pe 7 noiembrie 2007 comandorul Nicolae Bucur, locotenentul Ionel Craiu şi maistrul militar Alexandru Adrian Ticea au murit după ce elicopterul IAR 330 PUMA SOCAT la bordul căruia se aflau s-a prăbuşit pe un camp în apropierea localităţii Ungheni.


Elicopterul decolase de la baza 90 Otopeni pentru un zbor de instrucţie pe timp noapte.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite