Piteşti: Deţinuţii le-au povestit copiilor cum drogurile le-au distrus viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, ziua de 26 iunie este declarată Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Consumului de Droguri. Cu această ocazie, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate “Sf. Constantin şi Elena” din Piteşti a fost organizată o activitate preventivă în vederea conştientizării tinerilor asupra efectelor negative ale consumului de droguri.

Activitatea organizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, Penitenciarul Colibaşi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a adunat un număr de 40 de tineri din centrele de plasament. Copiii au fost extrem de interesaţi de poveştile de viaţă ale celor două persoane private de libertate, foşti consumatori de droguri, care au participat la activitate.


Claudiu, 35 de ani
A început să consume droguri la vârsta de 17 ani şi a continuat până la 30 de ani. Deşi nu i-a lipsit nimic, fiind singur la părinţi, în urma divorţului părinţilor săi şi datorită anturajului a început să se drogheze, mai întâi cu marijuana. Are o fetiţă de 14 ani, care îi dă putere să meargă mai departe şi să renunţe definitiv la droguri. Dacă ar fi s-o ia de la capăt nu ar mai consuma droguri şi ar sta alături de familie.


Roxana , 34 de ani
 A început să consume droguri de la 14 ani. Părinţii ei au divorţat, ea rămânând în grija bunicilor. A început să consume marijuana tot datorită anturajului. Nevoia de bani pentru procurarea drogurilor a determinat-o să vândă lucruri din casă, iar apoi chiar locuinţa, ajungând să-şi vândă trupul pentru a-şi procura dozele necesare. A consumat şi produse etnobotanice, pe care le consideră extrem de nocive; deşi au un efect similar cu a celorlalte droguri, intensitatea acestora este mai mare, efectul durând până la 24 de ore (ajungi să ai insomnii şi să nu dormi 3-4 zile la rând). Dacă ar fi s-o ia de la capăt ar renunţa la unii prieteni.


Tinerii prezenţi la întâlnire s-au dovedit extrem de interesaţi de subiect, adresând întrebări participanţilor.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite