Piteşti: Peste 100 de Dacii nou-nouţe, transformate în fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren plin cu Dacii a deraiat, azi-noapte, în Austria.  Garnitura formată din 16 vagoane plecase din România, având destinaţia Valenton, Franţa, acolo unde există un centru de import francez pentru Dacia.

Trenul aparţinea companiei franceze STVA, care asigură transportul de la Mioveni până în Franţa.
În cele 16 vagoane erau încărcate 208 maşini,  cele mai vândute modele Dacia şi anume Dacia Logan, Sandero şi Duster. 


Trenul circula normal, când, în timpul nopţii, în Austria, în apropierea  localităţii Braz, din zona Vorarlberg, din cauza unei defecţiuni tehnice, 10 vagoane au sărit de pe şine şi s-au răsturnat, împrăştiind autovehiculele pe care le transportau. 

Ultimele patru vagoane s-au desprins de restul garniturii şi s-au răsturnat la viteza de 60 de kilometri pe oră, fiind trase pe şine aproximativ 100 de metri, după care şi celelalte vagoane au ieşit de pe calea ferată.  Peste 100 de maşini au fost avariate în urma accidentului.


Maşinile erau asigurate

Din fericire nu a existat nicio victimă, doar unul dintre mecanici fiind rănit uşor. Maşinile împrăştiate pe calea ferată au blocat traficul feroviar, acesta fiind deviat pe alte rute.

Peste 100 de muncitori au fost mobilizaţi pentru a îndepărta fiarele de pe şine, operaţiune care se estimează că va dura cel puţin două zile.
Valoarea pagubei nu a fost încă estimată, dar autoturismele erau asigurate, astfel că Uzina Dacia Renault îşi va recupera banii.


“Pagubele sunt în curs de analiză. Asigurarea prestatorului va despăgubi Dacia. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, iar Dacia va lua măsuri astfel încât livrările către clienţi să nu fie afectate”, au precizat reprezentanţii Uzinei de la Mioveni.
 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite