Piteşti: Dacia va intra în remont în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzina Dacia (foto arhivă)
Uzina Dacia (foto arhivă)

Uzina Dacia va lua o pauză luna viitoare. Cei 14.000 de angajaţi vor intra în concediu de odihnă, iar pe parcursul întregii luni activitatea va fi suspendată în sectoarele de producţie. În perioada de remont vor lucra doar echipele de mentenanţă care vor lucra la revizi utilajelor.

“Toată luna august angajaţii vor fi în concediu, cu excepţia câtorva sectoare care trebuie să asigure permanenţa. Printre acestea se numără expediţiile şi mentenanţa care fac lucrările de revizie ale echipamentelor şi utilajelor”, a declarat Luiza Domnişoru, responsabil relaţii cu presa din cadrul Dacia.


O dată cu uzina de la Mioveni şi furnizorii de produse pentru Dacia îşi vor opri producţia, aproximativ 220.000 de angajaţi fiind în concediu în luna august.


În toamnă, angjaţii uzinei se vor întoarce cu forţe proaspete, iar conducerea intenţionează să mărească numărul de Dustere fabricate pe zi de la 20 de unităţi pe oră în prezent la 25 în octombrie şi 35 la începutul lui 2011.

Producţia va creşte astfel la 330.000 de autovehicule în acest an, din care 90% vor fi pentru export. Anul viitor la Dacia ar putea fi produse peste 120.000 de Dustere, cadenţa urmând a creşte la 460 de maşini pe zi, conform calculelor jurnaliştilor de la Ziarul Financiar. Valoarea exporturilor modelului duster ar creşte astfel la 1.5 miliarde de euro, adică 5 % din exporturile României.


Tot în toamnă, mai exact pe 15 septembrie este programată o nouă rundă de negocieri cu sindicatele de la Dacia pentru mărirea cu 10% a salariilor tuturor angajaţiilor uzinei. Administraţia a propus însă doar recompensarea celor mai performanţi salariaţi, nu a tuturor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite