Piteşti: Bătaie între elevii Şcolii Nr. 17 din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a fost filmat şi pus pe internet. Un filmuleţ postat pe site-ul youtube surprinde o scenă violentă între doi elevi de clasa aVII-a care îşi cară palme, pumni şi picioare, chiar în sala de clasă.

Bătaia se pare că este modul preferat de relaxare în pauze al unor elevi de la Şcoala nr. 17 din Piteşti. În locul jocurilor specifice vârstei, copiii preferă violenţa. Acest lucru este surprins de un filmuleţ postat pe site-ul de internet youtube, care a fost filmat chiar de colegii băieţilor.


Ceea ce pare la început o joacă între mai mulţi copii care se tăvălesc pe jos în sala de clasă, se transformă apoi într-o bătaie şi o debandadă generală. Trecând de la jocul “grămada cere vârf”, când oboist, unul dintre elevi rămâne pe podea, iar ceilalţi colegi sar peste el, la lovituri serioase, elevii clasei a VII-a par să se distreze.

Se bat între ei, mai în joacă, mai în serios şi apoi încep să schimbe echipele. În tot acest timp o altă elevă şterge tabla, nepăsătoare, iar alţi spectatori filmează cu telefonul mobil. Văzându-şi colegii cum se bat, în loc să intervină între ei pentru a-i despărţi, ceilalţi copiii îi încurajează.


În ringul de box rămân doar doi elevi care încep să-şi care palme, pumni şi picioare, în serios de această dată, se împing unul pe celălat, înghesuiţi între bănci şi zid. Niciunul nu se dă însă bătut.


Copiii au fost mustraţi

Conducerea şcolii era la curent cu această întâmplare şi spune că a avut loc ieri, însă nu ştia că bătaia a fost filmată şi pusă pe internet. Directorul susţine că nu a fost vorba de o bătaie, ci doar de o joacă, iar copiii au fost mustraţi.


“Am vorbit cu copiii şi au spus clar că nu s-au bătut, ci s-au jucat. Ei când se joacă fac tot felul de tâmpenii. Profesorul de serviciu s-a dus să ia catalogul în pauză şi ei s-au hârjonit şi cineva a filmat. Imediat le-am confiscat telefoanele mobile pentru că în regulamentul de ordine interioară este interzisă folosirea lor.Îi mustrăm zi şi noapte şi li se atrage atenţia mereu, dar nu se prinde nimic de ei. O să discutăm în consiliul profesoral dacă le scădem nota la purtare.”, spune Paul Dorel, directorul şcolii nr. 17.


Unul dintre cei doi copii care apar în filmuleţ este consiliat de psihologul şcolii. “Părinţii unuia dintre ei sunt în străinătate, copilul se află în grija bunicii, iar dacă o chem. Pe aceasta la şcoală, miroase a băutură. Au mai deranjat orele copii, dar nu au mai făcut niciodată aşa ceva.”, continuă directorul.
Astăzi, în jurul prânzului, un inspector din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a mers la Şcoala Nr. 17 ca să stea de vorbă atât cu directorul şcolii şi cu diriginta copiilor, dar şi cu protagoniştii bătăii, alături de părinţi.


“Se va verifica serviciul pe şcoala, mustrarea dată, diriginta şi conducerea şcolii vor da o notă explicativă, li se vor lua declaraţii. Părinţii au fost contactaţi şi urmează să ne întâlnim cu ei, în funcţie de cum sunt disponibili. Vrem să rezolvăm cât mai repede situaţia pentru că nu face bine nimănui, nici şcolii, nici cadrelor didactice, mai ales că numele şcolii este târât în astfel de situaţii.”, a declarat Romulus Simion, inspector şcolar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite