Piteşti: BAC, între extaz şi agonie: promovabilitate 100% şi 0.99%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Admişi: 3923, respinşi: 2691. Aşa arată statistica bacului din Argeş, după centralizarea datelor din cele 44 de licee. Promovabilitatea este cea mai slabă din ultimii ani.

Cele mai bune licee din Argeş n-au dezamăgit nici la bacalaureatul din acest an. Colegiile Naţionale „I.C. Brătianu” din Piteşti  şi „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş  au avut o promovabilitate de 100%. După acelaşi criteriu, următoarele patru clasate  au fost:


2. Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti, cu o promovabilitate de 99.35%
3. Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Piteşti,  97.65%
4. Liceul Naţional cu Program de Atletism Câmpulung , 97.22%
5. Colegiul Naţional Dinicu Golescu – Câmpulung, 96.46%


Media 10 – la „Brătianu”

Cu media maximă care se putea obţine se mândreşte Raluca Maria Lepărău, absolventă a Colegiului Naţional I.C. Brătianu. Fosta liceeană de la specializarea matematică-informatică  a fost singura din judeţ care obţinut 10 pe linie.


„Am intrat foarte relaxată la examene, cred că asta m-a ajutat foarte mult.  La matematică a fost cel mai uşor. Oricum, m-am mirat când am văzut că au picat atâţia, pentru că mie subiectele mi s-au părut banale”, a spus absolventa de nota 10.

Tânăra va merge mai departe la Facultatea de Stomatologie din Bucureşti, dar paradoxul face ca admiterea de aici să nu ţină cont de media de la bac. Aşa că Raluca se pregăteşte acum pentru probele de chimie şi biologie pe care le va susţine pentru a deveni studentă.


Penescu Jr. a luat cu 8.48
Prin emoţii a trecut şi Andrei Penescu, fiul omului de afaceri Cornel Penescu. Tânărul absolvent al Colegiului Brătianu  a trecut de bac cu media 8,48. Cel mai greu a fost pentru el la proba scrisă de Limba şi literatura română, unde a luat 7.45, iar cel mai bine s-a descurcat la geografie, obţinând nota 9.2.


„N-am primit niciun cadou de la părinţii mei, drept recompensă, pentru că oricum, nu mi se pare că am făcut ceva deosebit, din contră nu prea sunt mulţumit de notă, se putea şi mai bine. Mai departe o să dau la Drept, cred că în Piteşti, dar încă nu m-am hotărât”, a spus Andrei pentru Adevărul.


La Ştefăneşti, doar un admis
Bac-ul nu putea să nu  furnizeze şi un top al ruşinii. La Grupul Şcolar Industrial Ştefăneşti, din 101 elevi prezentaţi, doar unul a reuşit să treacă cu brio de probele examenului de bacalaureat, la această unitate de învăţământ înregistrându-se o promovabilitate de, atenţie!, 0.99%. Este vorba despre elevul Petrişor Marius Tufă, de la specializarea „Tehnician mecatronist”, care a fost declarat „Admis” cu media 6.48 salvând, dacă se mai poate spune aşa, onoarea liceului de la care provine.

Conducerea grupului şcolar  nu a putut fi contactată, secretara motivând că „Doamna directoare este plecată şi în plus este şi însărcinată şi nu vreau să o supăr cu astfel de telefoane, iar restul profesorilor  au intrat în concediu”.


De la Grupul Şcolar Auto din Curtea de Argeş au reuşit să ia bac-ul doar 3 elevi din 135, cu medii care trec cu puţin peste 6,  iar de la Grupul Şcolar „I.G.  Duca” din Vedea pot merge la facultate doi elevi din 52, cu mediile 6.16 şi  6.96.


Cei mai mulţi picaţi, la fizică
Pe discipline, promovabilitate 100% s-a înregistrat la psihologie, sociologie şi filosofie, iar cel mai mult s-a picat la fizică, 53.88 fiind procentul înainte de contestaţii la această materie. 


Topul liceelor din Argeş, în funcţie de mediile de la bac: 
1.  Colegiul Naţional IC Brătianu - media 10
2.    Liceul Teoretic Costeşti - 9.96
3.    Colegiul Naţional Vlaicu Vodă -  9.9
4. Liceul Dan Barbilian - Câmpulung - 9.88
5.    Colegiul Naţional Alexandru Odobescu – 9.85
6.    Colegiul Dinicu Golescu din Câmpulung – 9.83; Liceul Teoretic Ion Barbu -       9.83
7.    Colegiul Naţional Zinca Golescu - 9.8; Liceul Teoretic "Ion Mihalache"    Topoloveni - 9.8, Liceul Teologic Penticostal Elim - 9.8
8.    Colegiul Economic Maria Teiuleanu – 9.63, Colegiul Tehnic Câmpulung -    9.63
9.    Colegiul Naţional Pedagogic Carol I – Câmpulung  - 9.58
10.  Liceul cu Program Sportiv Piteşti - 9.53


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite