Piteşti: "Avatar” a luat clientela patinoarului din Ştrand
0Tinerii preferă să meargă mai degrabă la film, la Euromall, decât să se dea cu patinele pe gheaţă.
Pationarul din Ştrand, care se află în custodia clubului CSM Piteşti, îşi pierde din atracţie în rândul tinerilor. Astfel, dacă în urmă cu doi ani, când pationarul s-a deschis oficial, lumea stătea la coadă pentru a prinde un loc pe gheaţă, anul acesta dreptunghiul îngheţat din parcul Ştrand a avut în medie doar 100 de clienţi pe zi. „ De pe 12 decembrie, când am deschis, şi până pe 12 februarie, când s-a terminat sezonul, am avut în total 6.500 de clienţi. La jumătate aproape faţă de câţi clienţi am avut în urmă cu doi ani, când am dat drumul la pationar”, spune Ioan Moldovan, magazionerul pationarului. Automat, şi încasările s-au înjumăţit, de la an la an.
S-au încasat 80.000 de lei în două luni
„În primul an, am încasat în total 200.000 de lei. Anul trecut totalul a fost de 100.000 de lei, iar anul acesta am colectat de la clienţi doar 80.000 de lei”, spune Sergiu Drigă, directorul CSM Piteşti. Angajaţii pationarului au ajuns la concluzia că cinematograful de la Euromall le-au luat clienţii, şi dau vina pe filmul „Avatar”, care a avut mare „priză” în rândul tinerilor piteşteni. „ În timp ce la noi, patinoarul este gol, parcarea de la Euromall este plină de maşini. Majoritatea tinerilor preferă să meargă la film decât să vină să se dea pe gheaţă, în aer liber. Am văzut asta cu ochii mei. La <Avatar> este coadă şi acum, deşi filmul rulează de două luni”, oftează magazionerul Ioan Moldovan. Ieri, la prânz, pe pationarul din Ştrand o singură persoană dansa sub cerul liber pe gheaţă. În vârstă de 61 de ani, Marius Stancu a venit special la Piteşti de la Câmpulung pentru a prinde ultimele secvenţe de distracţie pe gheaţă. Nostalgia l-a făcut să străbată cu maşina 55 de km, pentru a-şi pune în picioarele perechea de patine pe care o are de pe vremea comunişilor.
Ieri, un singur client
„ Eu am practicat patinajul de viteză de performanţă. Am fost vicecampion naţional pe distanţa de 500 de metri şi 5000 de metri. Asta se întâmpla în anul 1970, când eram legitimat la clubul din Miercurea Ciuc. Acum, vin cel puţin o dată pe săptămână la Piteşti pentru a-mi satisface pofta de patinaj, pentru că la noi, în Câmpulung, nu aveam un loc special amenajat”, ne-a povestit muşceleanul. În picioare, fostul sportiv purta o pereche de patine de culoare albă, pe care le are din tinereţe. „ Ţin foarte mult la patinele astea. Le am de 40 de ani. Am dat pe ele 100 de lei. Nu aş renunţa la ele pentru nimic în lume. Patinele care se confecţionează acum sunt de proastă calitate”, spune veteranul gheţii. În lipsă de clienţi, conducerea clubului CSM Piteşti a decis să oprească instalaţia de răcire a pationarului, astfel că gheaţa va mai rezista în Ştrand până când se temperaturile vor creşte. „ Instalaţia de răcire nu mai funcşionează de două săptămâni. Nu se merita să o ţinem în priză. Consumă 137 de kilowaţi pe oră. Pentru a acoperi costurile facturii la curent trebuia să avem încasări de minim 1.200 de lei pe zi. Acum gheaţa mai ţine cât o vrea vremea”, conchide magazionerul Ioan Moldovan.