Piteşti: Argeşean arestat pentru că a mituit un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a promis poliţistului diverse sume de bani, precum şi 15 tone de material lemnos.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au prins în flagrant un cetăţean din jud. Argeş, în timp ce oferea unui ofiţer de poliţie suma de 300 de lei cu titlu de mită.

Flagrantul a fost organizat în baza denunţului ofiţerului de poliţie, angajat în cadrul Poliţiei Oraşului Piatra Olt. La data de 28.05.2010, omul legii a sesizat Direcţiei Generală Anticorupţie – Olt cu privire la faptul că l-a depistat pe cetăţeanul F.C., pe raza oraşului Piatra Olt, în timp ce efectua acte de comerţ cu material lemnos fără a avea documentele legale corespunzătoare. Pentru a nu fi sancţionat, cetăţeanul i-a promis poliţistului, în mod repetat bani, precum şi cantitatea de 15 tone de material lemnos.

În baza denunţului, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului competent, au procedat la organizarea flagrantului, descoperind suma de 300 lei oferită cu titlu de mită pe biroul poliţistului.

În urma flagrantului şi probatoriului administrat în cauză, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus începerea urmăririi penale faţă de F.C. şi reţinerea acestuia timp de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255, alin. 1 Cod Penal. Ulterior, Tribunalul Olt a dispus măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite