Piteşti: Acţiune de ecologizare pe Râul Târgului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii Dacia au participat joi la o acţiune de ecologizare a albiei Râului Târgului, una dintre sursele importante de apă potabilă ale oraşului Mioveni.

 Apa din Râul Târgului este captată şi purificată în staţia de la uzina Dacia, care, în urma unui proces complex de filtrare, asigură apa potabilă pentru întregul oraş. Iniţiativa Dacia a dus la colectarea a 16 tone de deşeuri.

Ecologizarea zonei limitrofe a râului s-a desfăşurat pe o suprafaţă cu lungimea de 2,5 km şi lăţimea de 70 m, pe ambele maluri ale apei - în aval, până la confluenţa cu Râul Bratia, şi în amonte, până în apropiere de localitatea Băjeşti. La această acţiune au participat 250 de voluntari de la uzina Dacia, cărora li s-au alăturat copii de la şcoala nr. 2 „Ion Minulescu” şi de la Asociaţia „Elevii noştri” din Piteşti. Au fost prezenţi la faţa locului şi oficiali ai Gărzii Naţionale de Mediu Argeş, ai Agenţiei de Protecţia Mediului Argeş, Companiei Apelor Române Argeş-Vedea şi ai Consiliului Local al Comunei Ţiţeşti.

Toţi participanţii au primit echipament de protecţie din partea organizatorilor - mănuşi şi cizme, dar şi tricouri şi şepci. Pentru curăţarea zonelor mai greu accesibile, s-au utilizat şi excavatoare şi camioane. Cele 16 tone de resturi menajere adunate au fost în final transportate la Depozitul de Deşeuri din Mioveni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite