Piteştenii se dau în vânt după fitness în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fit- parcurile existente abia fac faţă numărului mare de piteşteni dornici de mişcare. La Administraţia Domeniului Public Piteşti  curg solicitările de montare a unor astfel de aparate.

Numărul celor care  lasă de-o parte complexele ca să înfrunte privirile  iscoditoare ale trecătorilor e tot mai mare. Dacă la început au fost privite cu scepticism de unii, aparatele de fitness din parcuri sunt, acum,  mai mult decât populare.  Şi astă iarnă se găseau piteşteni  care să le folosescă , dar de când vremea a devenit frumoasă, abia mai prinzi un loc la unul dintre aparate, iar ca să-şi pui în mişcare toţi muşchii, ai de aşteptat.

“A venit vara şi trecem la ţinute lejere, uşoare, nu prea mai putem s-ascundem  kilogramele în plus.Aşa că încercăm să mai dăm jos câte ceva.Aparatele astea ne  jută să ne mai tonifiem un pic!” spune  Alina Simionescu, 21 de ani.

 Cele mai aglomerate fit-parcuri sunt cel din Prundu,  Parcul Tineretului şi Parcul 1907,  care sun şi  foarte bine dotate, cu tot setul de 10 aparate.

  “Prefer parcul 1907 pentru că e aici  e  umbră şi răcoare şi are mai  multe aparate decât parcurile din cartiere.  La fel de multe sunt şi  în parcul de la Finanţe, însă degeaba dacă sunt în soare. Acolo merge să te duci seara, însă în cursul zilei, rişti să te-alegi cu o insolaţie”, spune Mariana Vlădescu, 62 ani, pensionară.

Dotarea completă are şi Parcul Ştrand unde  găseşti aparate pentru toate grupele de muşchi, însă zona nu este la fel de accesibilă cum  este  Centrul, spre exemplu.

“E frumos în Ştrand dar e departe  iar  autobuze, ca s-ajungi acolo, nu  găseşti. Poţi s-o iei pe jos, că tot mişcare e şi asta, dar, când te urci pe aparatele de fitness eşti deja obosit”, spune  Mădălina Avramescu, 32 de ani.

În weekend, însă,  nici măcar în Ştrand  nu ţi-e uşor să prinzi un aparat liber.


“ Pe lângă  cele cinci parcuri dotate complet , avem aparte de fitness şi în Găvana, lângă fostul Cinema Lumina şi în parcul de la punctul Termic 903, dar şi în  Pădurea Trivale, lângă Grotă. Urmează să mai montăm  asemenea aparte şi în alte zone pentru că solicitările curg.  Avem cereri  mai ales pentru  zona Rolast , pentru Războieni şi pentru Depou, din partea pensionarilor, în general, care ne spun că merg pe jos şi până în Centru ca să profite de aceste aparate”, spune  George Oprea,   şef ul Serviciului Administrare şi Întreţinere parcuri din cadrul ADP Piteşti.


Indiferent că vin frecvent să facă mişcare în aer liber sau o fac ocazional, pentru piteşteni fit-parcurile  sunt alternativa cea mai convenabilă la sălile de fitness,  unde  o şedinţă  poate ajunge până la 10- 15 lei.









Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite