Piteştenii îşi fac grădini pe spaţiul public din spatele blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteştenii mai vârstnici duc dorul vieţii la ţară şi au improvizat în spatele blocului câte o grădină.

Avantajaţi sunt cei care stau la parter şi au făcut ieşire de pe balcon direct pe spaţiul din spatele clădirii. Au îngrădiţit câţiva metri pătraţi de teren, au plantat flori şi, pe timpul verii, şi legume.


Au existat însă şi cazuri mai puţin fericite, când anumiţi cetăţeni şi-au îngrădit terenul şi au construit tot felul de barăci, coteţe şi alte obstacole. Au fost sancţionaţi cu amenzi şi li s-au ridicat construcţiile. Însă cei care nu fac decât să îngrijească o bucată de spaţiu verde, chiar dacă o şi îngrădesc, sunt lăsaţ în pace.


„Pământul e al lui Dumnezeu”
Victoria nmedela, de 79 de ani, din Piteşti, locuieşte în blocul J13 din cartierul Războieni. S-a mutat acolo cu 9 ani în urmă şi tot atunci şi-a făcut şi ieşire de pe balcon direct pe spaţiul verde. A improvizat un gard pe spaţiul public, a săpat pământul şi a pus flori.

„Vara mai pun şi câte o roşie, să fie ca în grădină la ţară. Pământul nu al meu, al lui Dumnezeu şi eu îngrijesc bucăţica asta să fie curat măcar aici.”, spune Victoria. Vecinii Victoriei, Aurică şi Eleonora Ion, o familie de pensionari, au adoptat acelaşi model. Şi-au făcut un gard de ulucă şi astfel şi-au amenajat o bucăţică de teren unde îşi întind rufele şi vara mai ies la aer. „Nu e pământul nostru, e al locatarilor, al tuturor, dar noi nu facem nimic rău. A venit primarul o dată şi s-a uitat ce am făcut aici, dar nu ne-a zis nimic.”, explică Eleonora Ion, 68 de ani.

„În mod normal nu au voie să-şi îngrădească acest teren, dar având în vedere că sunt oameni vârstnici care nu fac decât să întreţină curăţenia şi nu fac mare lucru decât un gărfuleţ, nu le zicem nimic.”, spune viceprimarul Cornel Ionică.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite