Piteștenii i-au spus primarului cum ar trebui cheltuiți banii bugetului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute  de piteșteni și-au exprimat, aseară, verbal sau în scris, la dezbaterea publică a bugetului local pe 2011 părearea despre cum ar terebui cheltuite cele 246, 5 mii lei prevăzute în Proiectul de buget al Municipiului Pitești.

După ce primarul  le-a prezentat  celor adunați  în sala mare a Primăriei programul investițional pe acest an, sugestiile au început să curgă.

Căldură mai ieftină, parcări, străzi reparate, creșe și grădinițe 

 Reprezentanții Fesderației Asociațiilor de Locatari și Propriertari Argeș (FAPLA ) au avut cea mai lungă listă de propuneri.
“Am cerut să se mărească numărul de centrale de cartier, la 20 anul acesta și nu 10 așa cum se prevede în proiectul de buget, iar pentru anul viiror să se realizeze alte 20  și apoi restul până la 64. Numai așa  vom plăti mai puțin pentru căldură. Nu este normal ca la Pitești să avem unul dintre cele mai mari tarife din țară - 198,5 lei/gcal. Dintre orașele de talia Piteștiului, doar Târgu Mureș și Arad au prețuri mai mari ca noi. Craiovenii, ploieștenii, ieșenii, constănțenii, până și bucureștenii plătesc mai puțin. Nu se poate așa ceva!” a declarat  Constantin Băjenaru, președintele FAPLA Argeș.

În sală s-au aflat  zeci de președinți de asociații și administratori de bloc,   directori de înstituții de învățământ dar și simpli piteșteni care au cerut, pentru anul acesta, investiții  în parcări, locuri de joacă, extinderea  unor creșe și grădinițe și, nu în ultimul rând, rezolvarea problemelor ce țin de carosabil.
,, După lucrările ISPA la rețeaua de apă canal, străzile s-au transformat în adevărate tranșee. Sunt nenumărate zone ale orașului în care  reparațiile de după intervenții se lasă așteptate. Nu e normal să ne rupem mașinile prin aceste gropi. “, este de părere  Mihai Pârvu, președintele asociației “8 martie” din Prundu.

Potrivit declarațiilor primarului, sugestiile și propunerile piteștenilor vor fi analizate și luate în calcul la elaborarea variantei finale a proiectului de buget pe acest an.  În ce măsură? Vom ști abia peste câteva zile!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite