Piteştenii dau năvală în sălile de fitness pentru a elimina tot ce au acumulat la mesele de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteştenii stau la coadă pentru a prinde un loc la bicicleta electronică
Piteştenii stau la coadă pentru a prinde un loc la bicicleta electronică

Zeci de piteşteni lasă zilnic în sălile de fitness surplusul de kilograme acumulat pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Sărbătorile s-au dus, iar cei care au mâncat peste măsură între Crăciun şi Revelion se luptă acum cu povara kilogramelor în plus. Astfel, sălile de fitness şi saloanele de reflexoterapie şi masaj anticelulitic funcţionează în primele zile ale anului 2010 la capacitate maximă.

“ În primele zile ale acestui an, ne-am confruntat cu un val mare de clienţi dornici de a slăbi după ce au petrecut zile în sir cu friptură, sarmale şi alte specialităţi tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă. Acum pot spune că lucrăm la capacitate maximă”, precizează Ioana Vasile, managerul sălii de fitness King Gym din incinta Sălii Sporturilor. Există mai multe modalităţi de a scăpa de surpusul de greutate, însă înainte de a porni la treabă este foarte important să consulţi un specialist, pentru a nu-ţi pune în pericol sănătatea. 

Detoxifierea prin reflexoterapie


Spre exemplu, medicii spun că orice cură de slăbit este obligatoriu în înceapă cu detoxifierea organismului, care se realizează cel mai bine prin reflexoterapie. O oră de reflexoterapie în saloanele din Piteşti costă în jur de 22 de lei, iar pentru o detoxifiere completă a organismului este nevoie de minim zece şedinţe consecutive. “ Primul pas care trebuie făcut după ce ne-am luptat atâtea zile cu caltaboşul, lebărul sau sarmalele este detoxifierea organismului. Procesul durează cel zece zile în care trebuie să faci fără întrerupere, zi, de zi, reflexoterapie. Altfel, nu faci nimic”, spune Monica Macovei, reflexoterapeut la salonul Body de lângă pasajul Magnolia. Urmează apoi mişcarea în sălile de fitness, şi aici putem spune că în aceste zile se stă la coadă în aşteptarea unui loc la banda rulantă sau la bicicleta electonică. În încercarea de a atage cât mai mulţi clienţi, cele zece săli de aerobic din oraş se întrec în oferte. Spre exemplu, La Liviu Gym din cartierul Banat un abonament cu doisprezece şedinţe costă 45 de lei. În preţ sunt incluse gratuit şedinţe de vibromasaj, care îi încântă pe clienţi. “ Merg frecvent la fitness, pentru a mă menţine în formă. Acum sunt nevoit însă să intensific mişcarea pentru că am de dat jos cam cinci kilograme după sărbători. Timp de o lună, voi veni de trei ori pe săptămână la sală pentru că am mâncat de am leşinat de Crăciun şi de Revelion”, spune Mihai, un client fidel al sălii de fitness Liviu Gym.

Nu poţi sălbi mai mult de cinci kg într-o lună

Nutriţioniştii spun totodată că poţi da jos maxim cinci kg într-o lună, altfel, dacă forţezi, rişti să-ţi dai peste cap organismul. “Indiferent de greutatea corporală, nu recomand nimănui să slăbească mai mult de cinci, şase kg într-o lună. Este periculos să încerci să slăbeşti mai mult. Pot apărea tot felul de dezechilibre în organism”, precizează instructorul de fitness de la Liviu Gym, Liviu Astanei. Şi dieta joacă un rol foarte important. Specialiştii spun că trebuie să scoatem din regimul alimentar sub orice formă grăsimile şi să include fructele, în special grefurile, la orice masă. “Recomand celor care intră la cură de slăbit să consume piept de pui fiert sau fript, carne de vită slabă, albuşuri de ou, cereale integrale, 2-3 grefuri pe zi şi ceai verde care ajută foarte mult la detoxifierea organismului”, ne sfătuieşte medicul nutriţionist Valeriu Istrate.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite