Piteşti: Piteştenii s-au îmbulzit pe ultima sută de metri să-şi plătească impozitele şi taxele locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Piteştenii s-au îmbulzit pe ultima sută de metri să-şi plătească impozitele şi taxele locale
Piteşti: Piteştenii s-au îmbulzit pe ultima sută de metri să-şi plătească impozitele şi taxele locale

Astăzi este ultima zi în care piteştenii işi mai pot plăti impozitele şi taxele locale fără să suporte penalităţi de întârziere. În această dimineaţă, oamenii au luat cu asalt ghişeele Primăriei şi pe cele ale centrelor de încasări din cartiere.

 Ca in fiecare an,  scadenţa impozitelor şi taxelor locale i-a imbulzit pe contribuabili la ghişee.

„  Dacă aveam cu ce, plăteam din timp, aşa cum am făcut în 2008 când, încă din martie, am achitat, pe tot anul ,impozitul pe apartament şi taxa pe maşină . Atunci prins şi bonificaţia de 10% pentru palta integrală a impozitelor şi taxelor locale. Anul  ăsta a fost un pic mai greu şi am plătit în tranşe.  Chiar dacă stau mai mult la rând, o să plătesc astăzi ca să nu intru la penalizări.” spune Gheorghe Achim, 46 de ani,  maistru electrician.

 Program prelungit
 Municipalitatea a decis să prelungească programul de încasări până la ora 18.00,atât la ghişeele Primăriei cât şi la cele ale punctelor din cartiere.,, Din experienţa anilor trecuţi ştim că  pe ultima sută de metri vin cei mai multi plătitori. Ieri, spre exemplu, încasările s-au dublat  faţă de săptămâna trecută” , spune Daniela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al  Primăriei Piteşti.

 De mâine curg penalităţile
Cei care nu reuşesc  să-şi achite impozitul pe terenuri, impozitul pe clădiri şi taxele pe mijloacele de transport, vor fi penalizaţi cu 0,1% pentru fiecare zi de întîrziere.

,, Nu e mare lucru 0,1% pe zi.  La ce am eu de plătit , penalizarea înseamnă cam  40-50 de bani pe zi. Decât să stau cu orele la rând mai bine vin mâine, poimâine, liniştită, chiar dacă mai scot un leu din buzunar.”, spune Raluca Grigore, 35 de ani, economist.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite