Piteşti: Piteştenii merg la nuntă pe datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Piteştenii merg la nuntă pe datorie
Piteşti: Piteştenii merg la nuntă pe datorie

Dacă înainte, darul de nuntă era un ajutor oferit de invitaţi mirilor, pentru a plăti cheltuielile, acum acesta este oferit în rate, eşalonat.

Mulţi tineri care s-au căsătorit în această vară au fost nevoiţi să plătească costurile evenimentului din buzunarul propriu, deoareace mulţi invitaţi nu au mai dat darul la sfârşitul petrecerii de nuntă, ci în rate, ca la bancă.


„Prietenii ne-au rugat să-i lăsăm să vină la nuntă pe datorie”
Nicu, în vârstă de 26 de ani, şi Alexandra, în vârstă de 24 de ani, s-au căsătorit în urmă cu o săptămână. Înainte de nuntă, câţiva apropiaţi i-au anunţat că vor veni la petrecerea de nuntă doar dacă acceptă un dar eşalonat. „Am făcut o nuntă într-un cadru restrâns, la care am invitat doar familia şi prietenii. Din cei 150 de invitaţii, un sfert au venit la restaurant pe datorie. Nu au avut bani şi ne-au promis că ne vor da câte 100 de lei pe lună, ca la bancă“, ne-a povestit Nicu.

Tinerii piteşteni s-au văzut astfel nevoiţi să apeleze la un împrumut bancar pentru a achita costurile căsătoriei, pentru că nici lăutarii şi nici restaurantele nu vor să accepte, la rândul lor, plata eşalonată. Singura consolare a mirilor este că banii vor veni lunar.


Nici invitaţii nu se mai înghesuie la nuntă
Un alt cuplu de proaspeţi căsătoriţi din Piteşti s-a confruntat cu o altă problemă în noaptea nunţii. „Am comandat la restaurant 170 de meniuri, luând în calcul şi o marjă de eroare de 10% din numărul de invitaţii pe care le-am dat. La nuntă au venit însă doar 70 de persoane. Lipsa nuntaşilor a fost o lovitură pentru bugetul nostru deoarece am fost nevoiţi să plătim toate cele 170 de meniuri comandate“, ne-au povestit resemnaţi, Cristi (34 de ani) şi Nicoleta (28 de ani).


Speriaţi de efectele crizei financiare, alţi tineri care doresc să se căsătorească ar vrea să amâne momentul festiv. „Am stabilit data nunţii în urmă cu un an, când nu se vorbea de criză. Când am văzut cât de rău este anul acesta, am mers la restaurant pentru a amâna nunta. Nu s-a putut, însă, pentru că pierdeam avansul de 1.700 de lei pe care l-am dat la restaurant acum zece luni“,  precizează Valentin care va avea marii emoţii pentru propria nuntă, programată pe 19 septembrie.


Nunta nu mai e o afacere nici pentru lăutari
Nici pentru lăutarii nunta nu mai este cum era odată. „Înainte, când mergeam la nunţii, nu ne interesa prea mult suma pe care o primeam de la miri. Invitaţii erau darnici şi ne umpleau buzunarele cu bacşişuri pentru dedicaţii. Erau nopţi când făceam din bacşişuri zeci de mii de lei. Acum, doar mirii şi naşii se mai încumetă să facă dedicaţii la nuntă“, a spus violonistul Costel (47 de ani).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite