Piteştenii, datori vânduţi la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salubritate 2000 are de recuperat datorii în valoare toală de 1 milion de lei.

De la lună la lună restanţele asociaţilor de proprietari cresc constant către serviciul care se ocupă de stângerea deşeurilor menajere în Piteşti. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datoriile au sporit cu 15%. „ În momentul de faţă, avem de recuperat de la asociaţiile de proprietari aproximativ 1 milion de lei. În procente, 30% din cele 700 de asociaţii de proprietari au restanţe către noi”, spune Romică Becheanu, şeful de la Salubritate 2000. Conducerea societăţii al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local a început demersurile pentru recuperarea banilor, trimiţând somaţii peste somaţii rău-platnicilor.

Cine nu plăteşte este de rea credinţă


„ Sunt asocieaţii cărora le-am înaintat şi trei somaţii până acum. Am fost înţelegători pe perioada iernii, când întreţinerea la bloc a fost mai mare, însă acum datornicii nu mai au nicio scuză. Cine nu plăteşte înseamnă că nu este de bună credinţă şi în situaţia asta vom începe să ne adresăm instanţâelor civile pentru a rezolva problema. Altă soluţie nu avem, pentru că datoriile vor creşte de la lună la lună şi vom ajunge în situaţia de a nu ne mai putea desfăşura activitatea în condiţii normale”, precizează Romeo Becheanu. În Piteşti sunt 120 de puncte de colectare a gunioului menajer, iar cei de la Salubritate spun că nu pot lăsa gunoiul în pubelă în spatele blocurilor celor cu datorii. „Noi nu putem proceda ca cei de la Serviciul Public de Termoficare care taie apa caldă în cazul datornicilor. Vă daţi seamna ce s-ar întâmpla dacă nu am ridica zile la rând gunoiul de la blocuri. Şi aşa facem cu greu faţă în condiţiile în acre lucrăm aştep zile din şapte şi ridicăm gunoiul din spatele blocurilor de două ori pe zi”, susţine şeful de la Salubritate.

5 lei pe lună la gunoi


 În Piteşti, preţul pentru gunoul mejaner este la jumătate comparativ cu Bucureştiul. O familie formată din patru persoane, care locuieşte la bloc, plăteşte lunar 20 de lei către Salubritate 2000. „În Bucureşti, o persoană care locuieşte la bloc trebuie să achite lunar 11 lei pentru stângerea gunoiului. La noi tariful, care ste neschimbat din 2008,  este de 5 lei de persoană. E ste mai ieftin, dacă vreţi, şi decât în Câmplung, oraş care este mult mai mic decât Piteştiul”, spune Cosmin Gheară, cel care operează lună de lună la calculator facturile către asocieaţiile de proprietari.


Topul datornicilor


 În topul celor mai mari datornici ai Piteştiului la gunoiul menajer se află Asociaţia de Proprietari „ Independenţei 159” din cartierul Războieni, care are restanţe peste 52.000 de lei. Urmează Asociaţia de Proprietari „ Depemdenţei” tot din Răbzoieni, cu 26.000 de lei, şi Asociaţia de Proprietari „ Venus”, din cartierul Trivale, cu 25.000 de lei.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite