Piteşti: Piteştenii renunţă la asigurările casco pentru maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Piteştenii renunţă la asigurările casco pentru maşini
Piteşti: Piteştenii renunţă la asigurările casco pentru maşini

Tot mai mulţi proprietari de aututurisme abandonează contractele casco pentru că buzunarul nu le mai permite să scopere poliţa de asigurare.  

Firmele de asigurări din Piteşti pierd clienţi pe bandă rulantă, din cauza recesiunii economice. Lunar, zeci de contracte de asigurare casco pentru autoturisme sunt suspendate, asta pentru că proprietarii nu îşi mai permit să plătească costul poliţei asiguratorii. „ În ultimele două luni, 20-30% dintre clienţii noştri au pierdut contractul casco, pentru că au depăşit termenul limită de plată.”, spune Lavinia Năstase, reprezentant al firmei de asigurări ARDAF, sucursala Piteşti. Majoritatea proprietarilor de autoturisme încheie contracte casco cu plata în rate, cuantumul poliţei fiind de 4,7% din valoarea integrală a maşinii.

Perioadă de graţie de 15 zile pentru cei asiguraţi
În încercarea de a redresa situaţia, firmele de asigurări vin cu facilităţi în sprijinul celor asiguraţi. Astfel, de la data scadentă, cei care au semnat la începutul anului contracte de asigurare beneficiază de o perioadă de graţie de 15 zile pentru plata ratei la casco. În acest interval, cantractul produce efecte, iar eventualele daune sunt acoperite de firma de asigurare, cu condiţia ca cel asigurat să achite în cele 15 zile rata prevăzută în contract. Dacă nici în perioada de graţie asiguratul nu acoperă poliţa, atunci contractul casco se suspendă de drept.

"Mă rog la Dumnezeu să mă ferească de belele"

Oamenii sunt nevoiţi astfel să se expună riscului, în speranţa că maşinile lor vor fi ferite de eventualele daune provocate de evenimente nedorite, cum ar fii incendiile, cutremurele, alunecările de teren sau explozii. „ Am o maşină Logan de 2 ani, pentru care am încheiat la începutul anului un contract casco. Numai că de două luni nu am mai plătit rata şi am rămas fără asigurare. Nu mi-a mai permis buzunarul. Ce să fac? Mă rog la Dumnezeu să mă ferească de belele!”, declară Ion Neacşu (53 de ani), unul dintre proprietarii de maşini din Piteşti care a fost nevoit să renunţe la contractul casco.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite