Piteştencele învaţă despre “Adevărata frumuseţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Aseară, doamnele şi domnişoarele au aflat de la specialişti, ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă.  Săptămâna aceasta, la biblioteca Judeţeană,  piteştencele se pot documenta asupra avantajelor pe care le presupune adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi pot pleca acasă cu reţete pentru preparate „creative”.

 Asociaţia pentru Educaţie, Sănătate şi Familie (ASEF) desfăşoară  în aceste zile, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu, seminarul cu teama Adevărata Frumuseţe, o acţiune dedicată femeilor de toate vârstele. 


“ Programul nostru se adresează tuturor mamelor, soţiilor şi fiicelor şi îşi propune, în ansablu, educarea pentru sănătate”, spune  Lucian Ştefănescu, coordonatorul local ASEF.


Luni, în prima seară a evenimentului, piteştencele au făcut o incursiune în ceea ce însemnă frumuseţe printr-un stil de viaţă sănătos iar începând de aseară au avut parte şi de exemplificări. Chiar au degustat câteva preparate  din ingrediente vegetale, asta după ce au aflat  câte ceva despre avantajele acestui tip de alimentaţie. Încercăm să le învăţăm pe doamne şi domnişoare să gătească mai sănătos, folosind ingrediente obişnuite, într-un mod mai creativ.  În plus le sfătuim  să elimine   grăsimile animale din alimentaţie şi să folosească din abundenţă fructe, legume (mai ales fasole şi soia), cereale integrale şi nuci. “, explică Monica Popa, coordonatorul echipei de gospodine care au pregătit platourile cu preparate inedite. Invitatele au aflat cum se prepară şi au  degustat  salata de rădăcinoase cu maioneză de soia, pate de soia,  drob de nucă, pate de linte, napolitane cu susan  şi desert  de carobile.

Diseară (miercuri), vor afla reţetele pastei de avocado, ciorbei vegetale de”burtă” şi a unei delicioase prăjituri cu morcov. Joi  vor învăţa cum se  prepară  şi vor degusta pateul de mazăre cu maioneză de orez, drobul de soia şi cozonacul dietetic iar vineri, pateul de urzici, cartofi la cuptor cu caju şi biscuiţii cu fulgi de ovăz. Meniul propus pentru sâmbătă  sună  şi  mai tentant: pate de năut cu susan ,  bulgăraşi de linte, curmale umplute, fursecuri cu nuci şi prăjitură cu mere.

,,Toate aceste produse, mult mai ieftine decât cele pe bază de carne,  nu numai că ne ajută să scăpăm frumos de grăsimi dar sunt şi o sursă ideală de fibre. Până la sfârşitul acestei săptămâni vom învăţa, cu toate,  să fim mai frumoase şi mai sănătoase” , spune Nicoleta Cristea,  cea care le predă piteştencelor, în aceste zile, adevărate lecţii de nutriţie.


După ce au ascultat explicaţiile unor nutriţionişti vizavi de importanţa   mesei de dimineaţă, toate doamnele şi domnişoarele au plecat acasă cu o important lecţie învăţată: aceea  de a începe ziua cu “marele dejun”.  Astfel de seminarii au loc până duminică, 18 aprilie, în fiecare seară, de la ora 18.30.

       



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite