Pietonii sunt a treia cauză a producerii accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii piteşteni au tras astăzi pe dreapta şoferii, dar nu pentru a-i amenda ci pentru a-i avertiza cu privire la riscurile din trafic. Oamenii legii i-au sfătuit pe conducătorii auto să fie atenţi mai ales la pietoni, ei fiind a treia cauză a numărului mare de accidente care au loc în judeţul nostru.

De celel mai multe ori şoferii uită să acorde prioritate la trecerile de pietoni, dar şi pietonii au partea lor de vină în producerea accidentelor, mai ales atunci când traversează strada fără să se asigure şi prin locuri nepermise.

În cadrul campaniei “Împarte drumul” Serviciul  Rutier Argeş, compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii, în baza unui parteneriat public privat cu  Royal Motors – dealer Suzuki a organizat astăzi o acţiune care a avut ca scop promovarea unui comportament responsabil în rândul conducătorilor de autovehicule faţă de pietoni.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului ocupă, la nivelul judeţului Argeş, locul 3 în clasamentul cauzelor generatoare de accidente în prima jumătate a anului 2011. Astfel, au fost înregistrate un număr.de 13 accidente soldate cu un mort şi 12 răniţi grav.

Campania de prevenire a avut loc astăzi pe strada Fraţii Goleşti din Piteşti, la trecerea de pietoni din zona Şcolii Generale nr. 8.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite