Piteşti: Picii au propria lor piscină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Picii au propria lor piscină
Piteşti: Picii au propria lor piscină

Mămicile îşi duc prichindeii să se răcorească la noua piscină amenajată de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti la ştrandul din cartierul Popa Şapcă.

 Veselie mare la piscina amenajată în imediata vecinătate a Bazinului Olimpic. Cei mai mici dintre piteşteni se răcoresc şi ei cum pot în apa de doar câţiva centimetri adâncime.  ,,Vara trecută n-aveai unde să-i scalzi şi pe ei. Exista într-adevăr un bazin destinat copiilor, dar nu era tocmai potrivit pentru micuţi. În primul rând pentru că era prea mare, ca şi suprafaţă, iar apa nu părea foarte curată. În al doilea rând nivelul apei ajungea până la un metru, şi-n plus vedeai în ea şi adulţi.  Mie una, nu-mi venea să-mi bag copilul în asemeanea bazin, chiar dacă pe panoul din apropiere scria că apa este supusă periodic unor analize”, spune Mariana Pirneci, mămica unui băieţel de 3 anişori.

Apa este permanent filtrată
,, Aici e curat, iar bazinul, fiind mic, ţi-e uşor să supraveghezi copilul. Îmi convine să-l aduc la piscinuţă şi pentru că apa este uşor încălzită. Oricât de cald ar fi afară, nu poţi băga copilul direct în apă rece pentru că cei mici sunt foarte sensibili” spune o ală mămică urmărindu-şi fetiţa  care se bălăceşte în noul bazin.

 Recepţia piscinei a fost făcută în urmă cu două zile ,,Am amenajat acest bazin la solicitarea părinţilor. Piscina are 30 de cm adâncime, şi este destinată copiilor sub 3 ani. Apa se recirculă, este încălzită, filtrată şi monitorizată  din punct de vedere al igienei.” spune Constantin Zichil, şeful Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti. (SPEP)
 
Lângă piscină, un loc de joacă
 În imediata vecinătate a bazinului destinat prichideilor fost amenajat şi un loc de joacă. ,,Fiică-mea aleargă de azi de dimieaţă între bazin şi leagăn. N-ar renunţa la niciunul. Din păcate n-o mai las la joacă decât până la 11.30 după care plecăm acasă căci se face mult prea cald  pentru ea!”, explică Mihaela Andronache, mama unei fetiţe de 2 ani.


 “Zona ar fi fost perfectă dacă n-ar fi fost asfaltul ăsta negru care frige picioarele. Smoala arde atunci cînd se-ncinge, aşa că trebuie să iau copilul  în braţe de câte ori iese din apă” , spune Monica Rădulescu, 25 de ani.

 Nu toate investiţiile SPEP au succes
 Dacă piscina pentru copii se bucură de mare succes în aceste zile, spaţiul  destinat rollerilor, amenajat la cca. 500 de metri distanţă, în Parcul Ştrand, este aproape pustiu. Fie din cauza căldurii , fie poate pentru că preferă tot parcurile din zona centrală, rollerii nu se prea îngrămădesc pe pistele amenajate de municipalitate. ,, Astă-primăvară veneam aici că era răcoare. Acum nu mai ies cu rolele decât seara târziu, dar nu în Ştrand că e departe şi sunt mulţi câini. ”, mărturiseşte  Robert Muscalu, 13 ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite