Piața Smârdan, flancată de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dulăii stau de srajă pe aleile care duc spre Piața Smârdan iar trecătorii sunt nevoiți să-i ocolească pe unde pot.


Câini sunt peste tot, în Pitești, nu se mai miră nimeni! Piețele, însă, par, de departe, raiul maidanezilor. Smârdanul este unul dintre cele mai bune exemple în acest sens. O haită de vreo nouă câini comunitari își face veacul pe lângă tomberoane și pe aleile care duc, din cartiere, spre zona comercială. Dacă urci dinspre Gară, poți avea ghinionul să nici nu poți să treci. Doi dulăui stau tolăniți, cu orele, chiar în drumul trecătorilor, iar de aventurat, se-aventurează doar cine poate.

“Trec zilnic pe-aici și-i ocolesc dacă-i văd în drum. De mușcat, nu m-au mușcat, dar m-au lătrat de câteva ori. Au fost, însă, mușcați alții, vreo doi, în ultima lună. Mai ales acum, de când a venit căldura, sunt și mai agresivi. Seara e cel mai periculos, că ziua mai sunt comerciații ăștia cu flori, cei cu haine, te-aude cineva. Sunt  adunați de-atâția ani aici, chiar de pe vremea când exista vechea piață și nu-nțeleg de ce nu-i ridică nimeni.”, spune Mariana Dima, 59 de ani, una dintre piteștencele care-și fac piața din Smârdan.

Autoritățile locale afirmă că, deocamdată, sunt legate la mâini și la picioare pentru că n-au unde să ducă maidanezii. Anunțatul adăpost pentru câinii fără stăpân, care va funcționa în apropierea actualei biobaze de la Smeura, gestionată de Asociația Ute Langenkamp – Iubiți Maidanezii, va fi gata, cel mai devreme, în toamna acestui an.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite