Piteşti: Petrecere mare la Muzeul Goleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Petrecere mare la Muzeul Goleşti
Piteşti: Petrecere mare la Muzeul Goleşti

Tudor Gheorghe, orchestra „Doina Argeşului“ sau Elena Gheorghe sunt doar câţiva invitaţi ai sărbătorii Ziua Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului . După ce personalităţile marcante ale judeţului au serbat de dimineaţă, organizatorii au pregătit diseară un spectacol şi o paradă a candidatelor la ,,Miss World România“.  

 Goleştiul a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Sub egida ,,Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, ediţia a III-a, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii s-a desfăşurat  „Ziua Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului”, manifestare la care au fost invitate personalităţi remarcabile din diverse domenii de activitate. Specialişti din domeniile economie - industrie, administraţie publică şi finanţe-bănci au fost desemnaţi dimineaţă Fii şi Cetăţeni de Onoare ai Argeşului.

 „Dorim astfel să-i cunoaştem, pentru a-i preţui cum se cuvine, pe cei mai valoroşi argeşeni consacraţi în aceste sfere de activitate, fie că sunt oameni de afaceri, funcţionari publici, bancheri, acasă ori dincolo de graniţele judeţului. Proiectul «Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului» se doreşte a fi un demers permanent de identificare şi de valorizare a spiritualităţii argeşene“, a declarat Constantin Nicolescu, Preşedintele Consiliului  Judeţean Argeş. 

Argeşica, Fulger şi Puica, bucuria copiilor
Şi pentru ca festivitatea de decernare a titlurilor de Fii şi Cetăţeni de Onoare ai Argeşului să nu devină prea monotonă, tot astăzi a fost inaugurat Parcul pentru iniţiere în echitaţie spre bucuria celor mici.

„Abia aştept să mă plimb cu poneiul“, a spus Alex, o viitoare şcolăriţă în vârstă de şase ani din Mioveni.


Cei care vor dori să înveţe să călărească au la dispoziţie deocamdată doar un cal cal lipiţan din celebrele herghelii de la Sâmbăta şi în funcţie de succesul înregistrat, conducerea va decide dacă această formă de agrement va fi sau nu dezvoltată. Pentru prichindei au fost aduşi trei ponei care au primit şi nume: tatăl - Fulger, mama - Puica, iar puiul - Argeşica.


,,Urmează ca printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean să se stabilească şi tarifele pentru cursurile de echitaţie şi, abia după aceasta, să începem orele propriu-zise“, a declarat Filofteea Pally, directorul Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti.

Concertele se ţin lanţ
Invitatul de marcă al sărbătorii a fost Tudor Gheorghe care a susţinut un concert în jurul prânzului, după care au urcat pe scenă orchestra „Doina Argeşului“, ansamblul folcloric „Dorul“ şi grupul vocal „Rapsozii Argeşului“.


După ce frumoasele de la ,,Miss World România“ vor urca pe scenă de la ora 18.00 într-o paradă dedicată domnilor, reprezentanta României la Eurovision, Elena Gheorghe, va susţine un recital. Spectacolul continuă cu două concerte: cel al lui Alex şi cel al Trupei Amadeus.

 „Sună tentant, mai ales concertul Amadeus. N-am  mai avut ocazia să le văd pe fete pe scenă şi nu cred că o să ratez momentul“ , a spus Laura Turcu, una dintre piteştencele care cred că merită să bată cei 15 Km până la Goleşti pentru spectacol.

 Programul serii
• 18.00 – 18.30 Parada candidatelor la concursul de frumuseţe ,,Miss World România”;
• 18.30 – 19.30 Recital Elena Gheorghe;
• 19.30 – 20.15 Recital Alex;
• 20.15 – 21.00 Recital Amadeus;
• 21.00 – Focuri de artificii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite