Peste 100 de locuri libere în căminele Universităţii din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazarea în căminele Universităţii din Piteşti continuă până mâine. Aproape 1100 de locuri s-au ocupat deja, iar altele 100 au rămas vacante. Cazarea costă 100 de lei pentru studenţii la fără taxă şi 140 de lei pentru cei care nu au prins un loc subvenţionat.

Cele patru cămine ale Universităţii din Piteşti, care au o capacitate totală de 1200 de locuri au fost luate cu asalt, ieri, de studenţii care au venit încă de dimineaţă să-şi ia camerele în primire.

După ce au depus actele necesare, tinerii au intrat în posesia cheilor şi au făcut un tur prin încăperi. În timp ce unii s-au ales doar cu privitul, alţii şi-au instalat deja lucrurile şi aşteaptă nerăbdători începerea anului universitar.

Marilena Cismaru şi Cristina Costea (22 de ani), din Slatina,  sunt studente în anul întâi la masterul de Managementul serviciilor sociale şi de sănătate. În camera cu trei paturi, pentru care plătesc câte 100 de lei lunar,  tinerele au adus de acasă televizor, frigider, fier de călcat, reşou şi un sandviş-maker, pentru a-şi crea confortul necesar.

Studenţii şi-au adus de acasă electrocasnice

„Ne-am instalat mai devreme de 1 octombrie, pentru că ne căutăm loc de muncă. Am adus de acasă tot ce ne este necesar, haine, dar şi alimente pe care le gătim aici. Cartofii prăjiţi cu ouă ochiuri şi brânză rasă pe deasupra e mâncarea studentului de cămin”, ne spune Marilena.

Cazarea în cămine mai durează până mâine. Dacă anul trecut au rămas pe dinafară 40 de studenţi, în acest an situaţia stă cu totul altfel.

„Deocamdată ar fi neocupate peste 100 de locuri, dar ne putem aştepta ca să fie mult mai multe, pentru că unii studenţi îşi găsesc gazdă sau chirie”, ne-a spus prof. Gheorghe Crivac, prorector al Universităţii din Piteşti.

Preţuri:

Cazare studenţi la loc subvenţionat - 100 de lei;

Cazare studenţi la loc cu plată - 140 de lei;

Cazare pentru copiii cadrelor didactice - 80 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite