Peste o mie de piteşteni s-au bătut pe 222 de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea locurilor de muncă disponibile au fost în domeniul construcţiilor civile şi industriale, al industriei textile şi al serviciilor.

Bursa Generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş  s-a desfăşurat, simultan, la Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş şi a totalizat un număr de 699 de locuri de muncă venite din partea a 58 de firme din judeţ. La Piteşti, peste 1000 de oameni s-au  asezat, de dimineaţă,  la rând, în faţa Casei Studentului, în speranţa că vor prinde unul dintre ele 222 de locuri de muncă disponibile pentru Piteşti, majoritatea în domeniul construcţiilor civile şi industriale, industriei textile, serviciilor şi armatei.  Din păcate, pentru cei cu studii superioare, bursa n-a venit decât cu 20 de locuri de muncă.

“Ceea ce se întâmplă aici, reflectă situaţia actuală existentă pe piaţa muncii, caracterizată printr-o ofertă relativ redusă cantitativ şi prea puţin diversificată ca meserii şi profesii, comparativ cu anul 2008, însă mai bună decât ceea ce anunţă, de obicei, angajatorii, la AJOFM.  Ce pot să mai constrat este că, în rândul căutătorilor de locuri de muncă, prezenţa este foarte ridicată.”, a declarat Elena Mateescu, director coordonator AJOFM Argeş.

Pentru mulţi, oferta de locuri de muncă a fost nesatisfăcătoare.

,,Am lucrat  an buni ca  ca electrician, apoi ca bobinator, bobinator  şi chiar agent de pază. Acum, de când ultima firmă la acare am fost angajată, a dat faliment, nu mai gasesc nimic. La bursa asta nu-i nimic pe domeniul meuM-am orientat şi eu către o firmă de curăţenie să văd ce-o ieşi. Am mai fost eu actiuni d-asteaa. Angajatorii îţi zic că te contactează ei, şi de fapt nu sună nimeni. Poate de data asta oi avea noroc”, spune Cornelia Dincă, 50 de ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite