Peste 1000 de oameni au protestat, astăzi, în Piaţa Milea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii argeşeni din sănătate şi învăţământ precum şi bugetari sin alte sindicate argeşene au ignorat ploaia şi s-au adunat, de la ora 10.30 în Piaţa Vasile Milea pentru a protesta faţă de măsurile Guernului Boc de tăiere a salariilor cu 25% şi a altor drepturi ale bugetarilor.

“Un Guvern incompetent bagă ţara-n faliment!” , au scandat cei peste 1000 de oameni  din faţa scenei.

 Liderul  Sipa Muntenia, Adrian Voica, a avut un mesaj pentru Inspectorul Şcolar  General  al ISJ Argeş:
 „Domnule Bratu, generale, sigur veţi fi premiat pentru excesul de zel de care aţi dat dovadă în organizarea Bacalaureatului  aducând  în centrele de examen profesori pe care i-aţi amăgit cu  catedre! V-aţi deschis o fabrică de mobilă ca să le daţi atâtea catedre? Colegilor de la şcola  nr. 2 din Câmpulung  li s-au tăiat 73% din salarii, cu ce să mai trăiască aceşti oameni?” , a întrebat, retoric,  de pe scenă, liderul SIPA. „ Demisia! Demisia! Demisia!”, au scandat,  de jos, la adresa lui Gabriel Bratu, sindicaliştii.

 Angajaţii din finanţele argeşene au abandonat greva de solidaritate.
 La Finanţe a fost zi obişnuită de lucru. Dacă ieri au protestat, timp de două ore, prin oprirea lucrului cu publicul, astăzi nimic nu mai amintea de greva de solidaritate.

„ Probabil că oamenii se tem că pe lângă tăierea salariilor li se vor mai scădea şi orele nemuncite din timpul grevei. Astăzi au venit la lucru ca într-o zi obişnuită.”, a declarat, în această dimineaţă,  Grigore Ştefan (SED LEX),  liderul sindicaliştilor din finanţele argeşene.

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite