Peste 1000 de copii și-au controlat dantura prin programul „Overland for Smile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea şi-a atins scopul: pe parcusul celor două luni  din cei 1.030 de copii instituționalizați care au trecut prin cabinetul mobil, 324  și-au pus la punct dinții.  De acest program au beneficiat copii instituționalizați din mai multe centre.

Timp de două luni, între 29 iunie şi 29 august 2011, voluntarii organizaţiei „Overland for Smile” Italia, au fost prezenţi în judeţul Arges pentru a acorda consultaţii şi a efectua tratamente stomatologice gratuite copiilor aflati în sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

Au beneficiat de această acţiune copii aflaţi în centrele de plasament, în centrele de zi sau în îngrijirea asistenţilor maternali din cadrul D.G.A.S.P.C.Argeş dar şi copii/tineri aflaţi în grija unor organizaţii neguvernamentale.

Pentru un acces cât mai facil, clinica mobilă a organizaţiei a fost găzduită în două locaţii: în prima parte a acţiunii, la Complexul de tip familial Valea Mare Ştefăneşti şi în a doua parte la Complexul de servicii pentru copilul în dificultate Câmpulung.

Programul de lucru al echipelor de voluntari a fost de duminică până vineri, între orele 9 –19. De asemenea, în fiecare zi de sămbătă, echipa de voluntari era înlocuită cu o altă echipă sosită din Italia, astfel că un număr de 96 de specialişti şi-au desfăşurat activitatea în clinică pe parcursul celor două luni de consultaţii.

Acţiunea şi-a atins scopul: pe parcusul celor două luni, 1.030 de copii au fost consultaţi, 324 de copii au urmat diferite tratamente, s-au efectuat 1.986 intervenţii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite