Piteşti: Peste 400 solicitări de debranşare în mai puţin de două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Peste 400 solicitări de debranşare în mai puţin de două săptămâni
Piteşti: Peste 400 solicitări de debranşare în mai puţin de două săptămâni

Piteştenii şi-au cam pierdut încrederea în serviciul public de termoficare. Incertitudinea cu privire la funcţionarea noului serviciu public de termoficare îi face pe mulţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi monta centrale de apartament.

Numai în primele 12 zile ale acestei luni, 413 familii au solicitat documentaţia pentru debranşare, în condiţiile în care în iulie s-au înregistrat alte 896 de cereri. Practic, avalanşa de solicitări a început la1 iulie când Piteştiul a rămas, pentru mai bine de două săptămâni, fără apă caldă. “La 1 aprilie  s-a dat drumul la debranşări, iar de atunci 2790 de persoane au venit la noi pentru a ridica formularele tipizate necesare debranşării. Asta  în condiţiile în care noi aveam racordate la sistemul de termoficare 43 de mii de apartamente. Aproape o treime din aceste solicitări au fost înregistrate după data de 1 iulie“, spune  Sorin Apostoliceanu, şeful biroului Facturare al Seviciului Public Local de Termoficare.


1200 de debranşări efective
Până acum,  mai puţin de jumătate din cele aproape 2800 de solicitări s-au şi concretizat în debranşări efective . “Din aprilie şi până acum avem 1200 de proceduri finalizate. Vor mai urma şi altele pe măsură ce solicitanţii obţin aprobarea asociaţiei de proprietari.” spune Sorin Apostoliceanu.


„Costă, dar ştiu că am căldură la iarnă!”
 Piteştenii fac eforturi pentru a scăpa de frig la iarnă
„Nu mai risc să stau la mâna autorităţilor şi să mă uit degeaba la calorifer cum m-am uitat în iunie la robinetul de apă caldă” , spune Radu Paraschiva 51 de ani, inginer, din cartierul Găvana.
” După ce am luat acordul vecinilor am făcut cerere de debranşare şi cred că până la sfârşitul lui august  o să am centrala. Dau vreo 48 de milioane,  plus încă  3 milioane, proiectul de debranşare şi acordul, dar ştiu sigur că n-o să tremur la iarnă.”  spune Mihai Stroescu, (39 de ani, profesor) din cartierul  Prundu.


 Cereri doara până la sfîrşitul lui septembrie
 Debranşările de la sistemul centralizat de termoficare se mai pot face doar până la sfîrşitul lunii viitoare când vor începe  probele pentru iarnă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite