Piteşti: Pescuitul - cea mai căutată activitate în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre activităţile preferate sâmbăta dis-de-dimineaţă este pescuitul. Imediat cum soarele îşi aruncă razele pe malul bălţilor, pescarii îşi întind sculele sperând să prindă „monstrul“.  

Judeţul nostru a fost înzestrat cu destule bălţi şi lacuri pline de peşte, aşa că numărul împătimiţilor acestui sport este ridicat. Încă de vineri seara, pescarii încep să-şi pregătească sculele şi momeala pentru a doua zi şi stabilesc împreună prietenii balta unde vor „ancora“ sâmbăta, la prima oră.
„Cum ies vineri de la serviciu, mă opresc la un magazin de specialitate şi mă aprovizionez pentru partida de peşte de dimineaţă. Sunt un pescar înrăit şi găsesc această activitate una foarte relaxantă“, spune Mihai Danciu, un şofer în vârstă de 47 de ani.

Unde aruncă undiţele
Ca orice activitate şi pescuitul are zonele lui de referinţă. Recomandate de pescarii înrăiţi ca fiind cele mai căutate şi populate bălţi din jurul Piteştiului sunt lacul Budeasa şi cel de la Goleşti.
Astăzi dimineaţă, puţin după ora 5.00, malurile lacului Budeasa şi ale râului Argeş erau deja invadate de pescari.
„Vin mereu pe Budeasa fiindcă este şi aproape dar şi pentru că e o zonă superbă. Lacul e destul de mare încât să nu se creeze aglomeraţie şi să ne simţim bine cu toţii. De regulă dau aici la greutate, fiindcă aşa prind peşti mai mărişori. Consider o zi împlinită atunci când reuşesc să prind o ştiucă. Am fost pe multe lacuri din ţară, dar aici vin mai mereu fiindcă m-am obişnuit şi mi-am făcut şi prieteni. De regulă, înainte de prânz, când vine căldura plec acasă şi revin duminică dimineaţa. Acum de când şi cu apa asta caldă oprită, parcă aş sta mai mult pe baltă să mă şi răcoresc un pic“, se destăinuie Ion Calotă, un mecanic auto în vârstă de 37 de ani.

La peşte merge şi un grătar
Dacă tot e distracţie în aer liber, merge şi un grătar. Majoritatea celor care-şi lansaseră azi-dimineaţă undiţele spuneau că face asta. După ora 10.00, deja e aglomeraţie de grătare în „locurile bune“, adică poieniţele de pe mal. „Am venit împreună cu prietenii pentru a ne destinde în natură. Suntem pescari înfocaţi dar cu această ocazie facem şi un grătar şi bem o bere rece. După o săptămână de alergătură se simţea nevoia“, a spus Andrei Mangiac, un agent comercial în vârstă de 28 de ani. ce lasă în urma lor piteştenii care ies la grătar în weekend, aflaţi mâine, din Adevărul de Seară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite