Piteşti: Pescar prins în propria plasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cioban a murit după ce s-a răsturnat cu barca. Din pescar a ajuns momeală. Este întâmplarea tragică a unui bărbat din judeţul Dolj care şi-a găsit sfârşitul noaptea trecută în Barajul Budeasa, de pe râul Argeş.

Pasiunea pentru pescuit a fost cea care i-a curmat viaţa unui bărbat din judeţul Dolj. Costel Voicu, de 57 de ani, din comuna Teasca, judeţul Dolj a ieşit “în larg” azi-noapte pentru a da momeală la peştii din Barajul Budeasa.

Bărbatul s-a urcat într-o barcă pneumatică şi a vâslit până a ajuns la aproximativ 100 de metri de mal. A întins plasele aici şi a aşteptat să prindă peşte în liniştea nopţii. Numai că ghinionul a făcut ca barca sa să se spargă. Panicat, pescarul s-a agăţat de marginea ei şi a început să strige după ajutor.


Medicii au vorbit cu el de pe margine
A fost auzit de un localnic, care şi-a dat seama că cel aflat în apă este chiar ciobanul angajat de el şi a alertat imediat autorităţile. Când au ajuns medicii de pe ambulanţă, bărbatul era încă în viaţă.


“Ambulanţa a fost solicitată în jurul orei 00.00. Noi am ajuns la 00.07 şi l-am găsit în viaţă, am comunicat cu el de pe margine. Nu am putut să ajungem la el, dar am stat pe mal şi am vorbit cu el. La 00.29 a fost ultima dată când am putut să vorbim cu el. Am efectuat manevre de resuscitare, dar era deja decedat când a fost adus la mal.”, a declarat Cristina Nicolescu, medic de pe Ambulanţă.


Prins în plasa de pescuit

Pompierii ajunşi la faţa locului au intervenit cu o barcă pentru a-l scoate pe bărbat din apă. După ce a căzut în lac, pescarul s-a prins în plasele întinse în apă şi nu a mai putut ieşi. Spaima, oboseala, dar şi apa rece i-au sleit puterile, astfel că bărbatul nu s-a mai putut lupta pentru viaţa sa.


“Căutarea lui a durat 30 de minute. Era prins la o jumătate de metru sub apă, cu piciorul şi mâinile, în plasele de pescuit. Sunt pe tot barajul întinse, de braconieri, am înţeles. Temperatura apei era scăzută şi nu se ştie cât a durat până l-a auzit cineva strigând.”, a declarat unul dintre pompierii care au participat la operaţiunea de scoatere a cadavrului din apă lacului Budeasa.


Însoţit de un alt pescar care a fugit

Unul dintre localnici le-a mărturisit poliţiştilor că pescarul ar mai fi fost însoţit de un bărbat, dar când barca s-a spart, acesta ar fi ajuns înot până la mal.


“Se pare că într-adevăr a mai fost o persoană împreună cu cea decedată. Nu se ştie încă cine este acea persoană. Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat.”, a declarat agentul Laura Folea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.


Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Argeş, unde în urma necropsiei se va stabili dacă bărbatul a murit înecat, din cauza şocului hipotermic sau din alte cauze.





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite