UPDATE Percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean Argeş
Consiliul Judeţean Argeş

Procurorii au descins, luni dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care în 18 mai a fost trimis în judecată de DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.

UPDATE ora 13.00  Percheziţiile făcute, luni, la Consiliul Judeţean Argeş vizează un dosar de corupţie mai vechi privindu-l pe preşedintele instituţiei, Constantin Nicolescu, şi pe angajaţi ai CJ, afirmă unul dintre avocaţii lui Nicolescu. "Este vorba despre un act procedural. Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobişnuit, percheziţia este un act de procedură comun în timpul urmăririi penale", a declarat avocatul Gabriela Zoană, care îl reprezintă pe Constantin Nicolescu în dosarul de corupţie în care acesta a fost trimis în judecată în 18 mai.

Ea a precizat că procurorii DNA au făcut, luni, opt percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Argeş şi la sediile a patru societăţi comerciale care au avut contracte cu instituţia, precum şi la locuinţa unui angajat al CJ.

UPDATE ora 10.30  Accesul în clădirea Consiliului Judeţean (CJ) Argeş este blocat de către lucrătorii Serviciului Judeţean de Ordine şi Paza Publică, firma care asigura ordinea în clădire şi în afara ei, iar persoanele care vor să intre în instituţie sunt sfătuite să revină.

Percheziţiile, la care participă procurori DNA - Serviciul Teritorial Piteşti şi poliţişti, au loc în mai multe birouri ale Consiliului Judeţean, inclusiv în biroul preşedintelui instituţiei, Constantin Nicolescu, lider al PSD Argeş, fiind vizate serviciile de investiţii şi licitaţii, transmite Mediafax.

Percheziţiile au loc în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori. „Am deschis instituţia şi le-am pus la dispoziţie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut şi vom ajuta ancheta. Vreau să cred ca nu este o răzbunare politică", a declarat Tecău.

Vicepreşedintele Cj Argeş a precizat că preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este plecat în Capitală şi se va întoarce la Piteşti luni, la orele prânzului.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în acest caz se fac cercetări privind fraude cu fonduri europene.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite