UPDATE Percheziţii ale procurorilor DIICOT în Piteşti. Doi tineri suspectaţi de fraude pe internet au fost duşi la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţerii BCCO răscolesc în această dimineaţă locuinţele a opt suspecţi din Piteşti bănuiţi că ar fi organizat licitaţii fictive pe internet.

UPDATE ora 15.00 Doi tineri au fost duşi la audieri

Ofiţerii BCCO au organizat trei percheziţii în Piteşti, în cartierele Tudor Vladimirescu şi Trivale. În urma descinderilor, doi tineri au fost conduşi la sediul DIICOT Bucureşti pentru audieri, fiind bănuiţi că fac parte din gruparea care organiza licitaţii fictive pe internet. Anchetatorii au ridicat mai multe laptopuri şi CD-uri, dar şi alte probe care atestă implicarea celor doi în gruparea care păcălea americanii să cumpere bunuri de lux care nu existau în realitate.

ora 09.38 Prejudiciu de 20 de milioane de dolari

În total anchetatorii desfăşoară 117 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Craiova, Tg. Jiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria şi Reşiţa pentru destructurarea a trei grupuri infracţionale care au comis fraude informatice pe site-urile de comerţ electronic.

Aproximativ 100 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri. În perioada 2009 – 2011 aceştia au postat anunţuri false pe internet în care susţineau că vând de la bijuterii scumpe, la maşini, electronice şi chiar yacht-uri, bunuri inexistente în realitate. Site-urile pe care aceţtia organizau licitaţii fictive sunt www.eBay.com şi www.craigslist.org.


Vânzătorii se foloseau de identităţi false şi colectau banii victimelor, cel mai adesea americani, în conturi bancare deschise, iar de aici banii erau transferaţi către alte persoane affiliate grupului. Aşa au reuşit să păcălească peste 1000 de cumpărători, prejudicial ridicându-se la peste 20 de milioane de dolari.


Procurorii DIICOT au colaborat cu ofiţerii US Secret Service şi F.B.I. din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti pentru prinderea suspecţilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite