Percheziţii în această dimineaţă în Piteşti, Craiova şi Bacău. Sunt vizaţi contrabandişti de arme şi falsificatori de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţeri din cadrul structurilor BCCO Craiova, Piteşti şi Dolj, împreună cu mascaţii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă au făcut mai multe descinderi în această dimineaţă.

Au fost vizate 53 de locuinţe din Piteşti, Craiova şi Bacău ale unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu arme de foc letale şi în clonarea de carduri bancare.


Mascaţii au făcut două percheziţii în Piteşti, 47 în municipiul Craiova şi patru în Bacău. Surse din rândul anchetatorilor spun că “suspecţii, constituiţi într-un grup infracţional organizat, acţionând mai ales în zonele „Faţa Luncii” şi „Hanu Roşu”, au introdus fără drept pe teritoriul României, prin intermediul unor cetăţeni bulgari, arme de foc letale şi muniţia aferentă”.

 Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Nicolae Dirivan Dumitru,  Parnică Viorel, Parnică Ion, zis „Wilifort”, Miclescu Stazian zis „Stazică”, Poenaru Altafin, Gheorghiev Chiril Olegov, cetatean bulgar şi Poenaru Gabi Alin zis „Patrian”.


Gruparea introducea illegal în ţară arme pe care le vindea ulterior unor interlopi din Craiova, în scopul utilizării acestora în conflictele din stradă şi altercaţiile dintre grupările interlope.

“Învinuiţii procurau dispozitive  de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri şi POS-uri în diverse ţări din Uniunea Europeană, în special în Portugalia, în vederea copierii datelor de pe cardurile bancare. Cardurile clonate erau folosite pentru efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase”, se precizează în comunicatul de presă emis de DIICOT.


Procurorii D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Craiova, au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, deţinere, fără drept, a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică.


La această acţiune au participat 250 de poliţişti şi jandarmi. La sediul DIICOT din Craiova au fost aduse 30 de persoane pentru audieri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite