Piteşti: Percheziţii la Garda Financiară Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Percheziţii la Garda Financiară Argeş
Piteşti: Percheziţii la Garda Financiară Argeş

Procurorii anticorupţie efectuează în aceste momente percheziţii la sediul Gărzii Financiare Argeş. Biroul comisarului Aurel Stoian a fost cel vizat.

Şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, a fost adus încătuşat, în această dimineaţă, cu duba arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Biroul lui a fost sigilat încă de marţi seara când a fost arestat în dosarul “Penescu”.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti i-au deschis biroul în prezenţa lui, după care au laut la mână fiecare hârtie găsită în interior. Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor găsi ceva care să-l incrimineze pe comisarul Stoian.


Statul a fost prejudiciat cu un milion de euro


Potrivit unui comunicat emis de procurorii anticorupţie, Aurel Stoian este acuzat că pe parcursul a doi ani, până la sfârşitul lui 2008, a primit lunar de la Cornel Penescu, 43.000 de lei, intermediar fiind şi Pieca. Mai exact, şeful Gărzii Financiare Argeş a primit şpagă şi bunuri pentru a trece cu vederea neregulile constatate la hypermarketul PIC.

Pe parcursul celor doi ani, perioadă în care Aurel Stoian încasa lunar o sumă frumoasă de bani, nu a fost descoperită nicio infracţiune la respectiva societate. Deşi, lucrurile nu au stat aşa, susţin anchetatorii. Aceşti au solicitat efectuarea unui control la firma PIC de către comisarii Gărzii Financiare din cadrul Comisariatului General.

A ieşit la iveală faptul că reprezentanţii societăţii au săvârşit infracţiuni de evaziune fiscal în perioada în care Stoian efectua aşa-zisele controale. Astfel, Statul a fost prejudiciat cu un milion de euro de către societatea lui Cornel Penescu. Acest lucru a fost posibil datorită lui Aurel Stoian, şeful Gărzii Financiare Argeş, pentru că a închis ochii la controalele efectuate, susţin procurorii anticorupţie.

 


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite