VIDEO Percheziții în Argeș și în alte patru județe. Suspecții au făcut evaziune fiscală de peste 20 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Percheziţiile au loc în cinci judeţe simultan
Percheziţiile au loc în cinci judeţe simultan

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Mehedinţi  au descins duminică dimineață în 30 de locații din cinci județe, printre care și Argeș pentru a destructura un grup infracțional specializat în infracțiune de înșelăciune, evaziune fiscal și spălare de banii.

Perchezițiile vizează 34 de persoane care vor fi conduse la audieri și au loc astfel: 13 în localitatea Strehaia, 9 în judetul Hunedoara , 4 în municipiul Cluj, 3 în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş.

Anchetatorii dețin probe conform cărora liderii grupării, Gheorghe Mihai și Ion Mihai au căzut la înțelegere cu administratorii a 50 de societăți comerciale cu cifre de afaceri semnificative pentru ca în schimbul unui comision de 10% să emită facturi fiscale pentru operațiuni fictive de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor și impozitelor aferente bugetului de stat.

Membrii grupării au înființat în acest scop 5 societăți comerciale, tip “fantomă“, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite  substanțiale către bugetul de stat, constând în TVA și impozit pe profit, datorat  urmare a activității infracționale. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operațiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unități bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar si împărțite între membrii grupării”, se precizează într-un comunicat emis de DIICOT.

De exemplu, numai pentru 5 dintre societățile comerciale folosite de suspecți s-au facturat mărfuri și servicii în valoare totală de 6 milioane de euro, sumă ridicată in numerar de Ion Mihai și Fănel Daniel Mihai, aceștia prejudiciind bugetul de stat cu 2,4 milioane de euro. Prejudiciul total cauzat de gruparea infracțională este estimate de anchetatori ca fiind în sumă de 20 de milioane de euro.

La sediul DIICOT Mehedinți au fost duse pentru audieri 34 de persoane, urmând ca procurorii să stabilească dacă acestea vor fi reținute pentru 24 de ore sau vor fi cercetate în stare de libertate.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciară din cadrul SCCO Mehedinti. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite