Pensionarii se împrumută la CAR pentru masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni depun zilnic cereri pentru a obţine bani cu împrumut de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.Solicitările pentru împrumuturile de Paşte au crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Azi depui actele pentru ajutorul de maximum 5000 de lei oferit de AS CARP Piteşti, mâine iei banii.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor este o adevărată mană cerească în preajma Sărbătorilor Pascale pentru piteştenii cu venituri modeste. Pensionarii vin zilnic cu mâna întinsă la cele patru ghişee ale asociaţiei în speranţa că vor obţine, pe ultima sută de metri, banii necesari pentru masa de Paşte.
„Toată viaţa am trăit cu ajutor de la CAR”

„ Ce să fac, mamă? Vin sărbătorile şi am pensie 600 de lei. Plătesc întreţinerea, lumina, celelalte facturi şi pentur masa de Paşte nu-mi rămâne nimic. Toată viaţa am trăit cu ajutor de la CAR. Cât de săracă aş fi nu mă las până nu pun pe masa de Paşte câteva ouă şi o friptură de mile”, spune Niculina Ciucă, care a solicitat, în această dimineaţă, un împrumut de 1.800 de lei la CAR. La coadă stau şi giranţii. Doi la număr pentru fiecare împrumut mai mare de 1.000. „ Trebuie să ne ajutăm între noi, că altfel murim de foame. Am venit să girez pentru un prieten care vrea să ia un împrumut de 2.000 de lei. Are de plătit nişte datorii şi din ce mai rămâne, o să mergem împreună la cumpărături pentru masa de Paşte. Ne întindem cât ne permite pătura”, precizează Nicoale Ştefan (58 de ani).

100 de clienţi pe zi


De o săptămână, în medie, cam 100 de pensioanari pe zi au depus actele în baza cărora pot obţine împrumuturi de până la maxim 5000 de lei. Dublu faţă de o perioadă normală a anului. „ Cei mai mulţi dintre contribuabilii noştri s-au aprovizioant deja cu bani pentru sărbători. De o săptămână putem spune că s-a dublat numărul solicitărilor. Se simte o creştere cu 10% faţă de anul trecut şi asta, cel mai probabil din cauza crizei. Oamenii nu mai au pur şi simplu lichidităţii. Banii nu mai ajung de pe o zi pe alta şi aşa apelează la varianta împrumuturilor”, precizează Ion Frâncu, preşedintele AS CARP Piteşti. Cei care au depus astăzi documentele necesare împrumuturlui, mâine pot veni la ghiseu să ridice suma de bani solicitată. Mulţi merg pe maximum oferit în funcţie de cotizaţia lunară. Pentru un împrumut de 5.000 de lei, care poate fi restituit în 24 de luni, condiţia este să ai o vechime la cotizare de 12 luni şi o pensie lunară de minimum 700 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite