GALERIE FOTO Pensionarii s-au căsătorit pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 8 martie, zece cupluri şi-au unit destinele pentru 24 de ore, la un restaurant din centrul Piteştiului. Cel mai în vârstă dintre miri a avut 71 de ani, iar cel mai tânăr 50. După ce au rostit „Da”-ul valabil pentru 24 de ore, soţii provizorii au mâncat, au ciocnit un pahar de tărie şi au dansat alături de sutele de colegi din Asociaţia „Eurosenior”, ca la o nuntă adevărată.

„Vă declar soţ şi soţie pentru o zi!”. Este binecuvântarea pe care au primit-o, ieri, 10 cupluri de pensionari din Argeş, membri ai Asociaţiei „Eurosenior” a Pensionarilor şi Expropriaţilor din România. Persoanele de vârsta a treia au ales astfel să petreacă într-un mod inedit ziua de 8 martie.

Pe lângă horele, sârbele şi romanţele pe ale căror acorduri au dansat până la epuizare, într-un restaurant din centrul Piteştiului, cei mai dezinvolţi dintre ei au ales să-şi pecetluiască dragostea printr-un certificat provizoriu, ştampilat şi semnat chiar de preşedintele asociaţiei. Cel mai tânăr dintre miri are 50 de ani, iar cel mai în vârstă 71.

VEZI AICI CUM S-AU DISTRAT MIRII DE O ZI!

Divorţaţi, dar împreună

Una dintre cele mai emoţionante poveşti este cea a lui Gheorghe Rozeanu şi a Filofteiei Zamfir, din Mioveni. În urmă cu mai bine de 30 de ani cei doi s-au cunoscut, s-au căsătorit şi au avut împreună doi copii. Firea năbădăioasă a domnului Gheorghe l-a antrenat într-o aventură cu o femeie mai tânără decât el şi a plecat de acasă. 20 de ani a stat departe de doamna Filofteia, timp în care ea a rămas acasă, a avut grijă de copii şi l-a aşteptat.

„Ştiam că în cele din urmă tot la mine se va întoarce, chiar dacă eram divorţaţi”, ne-a spus femeia. În urmă cu opt luni, fostul soţ a revenit, într-adevăr, acasă. „Dacă nu era ea, eram poate bolnav acum. Fosta relaţie n-a mai mers şi ea m-a primit în casa noastră, deşi nu mă aşteptam”, mărturiseşte bărbatul.

Aşa că ieri au ales să treacă din nou prin fiorii cununiei, chiar dacă „Da” ul pe care l-au rostit în faţa ofiţerului de ocazie a fost unul valabil pentru 24 de ore. „Avem mari emoţii, e foarte frumos sentimentul, după atâţia ani să fim întrebaţi din nou dacă ne luăm în căsătorie”, ne-a dezvăluit Filofteia.

„Dragostea nu are vârstă!”

Printre miri, s-au numărat şi unii care au făcut un obicei din cununiile de acest tip. „Eu, anul trecut m-am căsătorit pentru o zi cu cineva, dar n-a mers relaţia din cauza distanţei, acum îmi încerc norocul cu altă nevastă. Sper să nu fie nevoie să repet gestul şi la anul.

Oricum, dragostea nu are vârstă, să ştiţi”, ne-a spus râzând Nicolae Mazilu, care a luat-o în căsătorie pentru o zi pe Anica Voica. Unul dintre cuplurile longevive ale asociaţiei sunt Tiberiu Garabet (71 de ani) şi Ana Rizoiu (67), care s-au aflat pentru a doua oară în această situaţie. „Şi anul trecut ne-am căsătorit aşa, dar şi acum am dorit să repetăm experienţa. Ne iubim, ne respectăm şi la vârsta noastră căsătoria normală ar fi luată poate în derâdere”, ne-a spus „mireasa”. 

„Este al cincilea an de când organizăm acest obicei şi sunt bucuros să anunţ că din cele şapte cupluri de anul trecut, cinci au rezistat. Sper ca toate cele zece din acest an să rămână împreună nu numai pentru o zi, ci pentru toată viaţa”, a spus Emilian Ionescu, preşedintele „Eurosenior”.

După oficierea celor zece cununii temporare, mirii au petrecut până seara alături de colegii lor din asociaţie, înfruptându-se din bucate specifice nunţilor şi dansând cu patos.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite