Piteşti:Maşina cu care se plimbă primarul Tudor Penschiu a fost pusă sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situație jenantă la primăria Piteşti. Ieri după-amiază două mașini ce aparțin instituției au fost puse sub sechestru după ce o piteşteancă a câştigat un proces şi trebuie să primească aproximativ 300.000 de euro.

O parte din bunurile primăriei oraşului Piteşti a fost pusă sub sechestru asigurator ieri după-amiază. Este vorba de două autoturisme, o Skoda cu care se plimba primarul Tudor Pendiuc și o camionetă. În baza unei hotărâri definitive și irevocabile, executorul judecătoresc Eugen Fieraru a pus sigiliu, după care a dispus ca mașinile să fie ridicate din fața primăriei și duse în curtea femeii care a câștigat procesul intentat primăriei Pitești.

Cum s-a ajuns la această situaţie?
Piteşteanca Lucia Frâncu, în vârstă de 63 de ani,  este cea care a câştigat în instanţă un proces intentat primăriei Piteşti: „Prin anul 1968 părinţii mei au fost daţi afară dintr-o casă ce era situată în cartierul Craiovei pe motiv că nu au plătit impozitul. Atât terenul cât şi casa au intrat în proprietatea primăriei. Atunci lucrurile au rămas aşa numai că ulterior am demonstrat că plata fusese făcută. În anul 2000 am acţionat în judecată Primăria Piteşti şi, după opt ani,  judecătorii mi-au dat câştig de cauză. Cum terenul şi casa au fost evaluate la 284.000 de euro, primăria trebuie să-mi dea această sumă. Nu spun eu asta ci hotărârea definitivă şi irevocabilă. Pentru că nu am primit nimic înapoi, am recurs la punerea sub sechestru. Unde au avut părinţii mei casă s-a înălţat un bloc şi nu mai am cum să-mi primesc terenul. Nu cer nimic în plus, decât ceea ce este al meu. Ştiu că nu am cum să-mi recuperez suma respectivă, dar cel puţin evaluăm o parte din bunurile găsite. Mașinile vor fi duse la mine în curte. Nu are cine să le conducă. Știu cel puțin că le-am luat...”, ne-a spus Lucia Frâncu.  

„Este o executare abuzivă”
Executorul judecătoresc Eugen Fieraru a vrut să pună sub sechestru și bunurile găsite în biroul primarului Tudor Pendiuc. A renunțat însă momentan la această idee întrucât edilul nu a fost ieri în instituție, fiind plecat în interes de serviciu la București, și nu a avut cine să descuie biroul.  La toată acţiunea a asistat în schimb viceprimarul Cornel Ionică: „Nu am ştiut nimic....Am aflat chiar la momentul sosirii lor că e vorba de o executare silită. Executare care este abuzivă. Recunoaştem dreptul de proprietate, recunoaştem hotărârea instanţei, drept pentru care ne-am adresat Fondului Proprietatea care reglementează astfel de situaţii. Am avut foarte multe situaţii de această manieră care au fost rezolvate de la caz la caz. Avem şi alte bunuri care puteau fi executate...Noi suntem în procedură de contestaţie şi vom vedea. Primăria are mult mai multe bunuri dar sunt bunuri publice, de care nu dispune orice după bunul plac”, a completat viceprimarul municipiului Piteşti. Aseară, în jurul orei 18.00, cele două autoturisme au fost ridicate pe o platformă și duse în curtea Luciei Frâncu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite