Penescu pasează datoriile FC Argeş către Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gratis, dar cu datorii. Aşa predă spre administrare familia Penescu echipa alb-violetă către Primăria Piteşti, pe o perioadă nedeterminată

Andrei Penescu, fiul finanţatorului principal al FC Argeş, Cornel Penescu a anunţat că predă echipa Primăriei, spre administrare, fără a avea nicio pretenţie financiară. Reacţia sa  a venit după ce presa argeşeană a vuit că preţul pentru care  acţionarul principal ar fi dispus să-şi vândă acţiunile s-ar fi ridicat la 5 milioane de euro.

„Acţionarul majoritar al FC Argeş predă gratis către Primăria Piteşti administrarea echipei pe o perioadă nedeterminată fără a avea o pretenţie materială. Preţul de vânzare al acţiunilor nu a fost stabilit la nicio sumă”, se specifică într-un comunicat de presă emis de conducerea clubului de fotbal către redacţiile din Piteşti.

Chiar dacă nu  are pretenţii să încaseze bani de pe urma echipei în viitorul apropiat, Penescu va preda clubul cu o datorie imensă către Fisc, datorie care se ridică la 100 de miliarde de lei vechi, după cum ne-a informat conducerea Primăriei.  Cu toate acestea, în acelaşi comunicat de presă, Andrei Penescu spune că totul este o greşeală de calcul.

„Clubul nu are datorii înafară de cele curente, suma vehiculată în ultimul timp în presă fiind un impozit eronat calculat, drept pentru care FC Argeş este în stadiul unei contestaţii”, se mai arată în comunicatul de presă.

Turcu dă înapoi din cauza datoriilor
Vasile Turcu s-a declarat cel mai interesat să preia echipa, el curtând pe FC Argeş şi în vara lui 2009, dar şi în acest an. Când vine vorba de fapte şi de situaţia actuală de la echipă, Turcu dă însă înapoi:

„Nu e nimeni nebun ca pe criza asta să plătească 100 de miliarde datoriile istorice ale unui club. Păi cine s-ar băga de bună voie în gaura asta? Eu cu banii ăştia aş lua foarte bine o echipă de liga întâi”,  a spus, pentru Adevărul, Vasile Turcu.

Cu toate acestea, fostul acţionar dinamovist spune că ar fi interesat să vină la FC Argeş cu două condiţii: datoriile anterioare să dispară şi alături de el, la conducere, să se afle Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, care să administreze bazele sportive.

„FC Argeş este un club cu renume. Ar fi păcat ca echipa lui Dobrin să nu rămână a Argeşului. De aceea spun că  cel mai bine ar fi să o administreze Primăria Piteşti şi Consiliul Judeţean. Deşi nici dânşii nu au bani pe criza asta nici de domeniile de maximă urgenţă. Dar, aşa, aş fi dispus să vin. Dumnealor să se ocupe de bazele sportive şi eu să fiu cu echipa”, mai spune Vasile Turcu.

Suporterii vor un investitor argeşean
Încă de când s-a luat decizia retrogradării formaţiei în liga a doua din cauza acuzaţiilor de mită pentru arbitri aduse asupra lui Cornel Penescu, suporterii alb-violeţi au luat foc şi şi-au manifestat dorinţa ca patronul, care fusese deja arestat şi închis, să vândă echipa. Zidurile clădirilor, gardurile şi parapeţii din oraş au fost împânziţi cu mesaje împotriva acţionarului principal. Acum, susţinătorii echipei lui Dobrin se declară încântaţi că la FC Argeş nu va mai dicta Penescu, chiar dacă bucuria lor e umbrită de faptul că echipa fanion a judeţului a ratat şansele promovării în primul eşalon fotbalistic al ţării, ocupând în prezent locul cinci în clasamentul ligii secunde, la 12 puncte diferenţă de primul loc, ocupat de FCM Târgu Mureş.

„Andrei Penescu a anunţat că predă gratuit decât administrarea clubului, nu acţiunile, aşa cum greşit s-a interpretat de către presă. Ar trebui ca Penescu să nu mai aibă pretenţii exagerate la bani şi să dea echipa aşa cum a luat-o, adică în jur de un milion de euro. Ne ajung două retrogradări sub conducerea lui. Vrem alt suflu la FC Argeş, am suferit destul. Noi am vrea să preia totuşi cineva din Argeş echipa, deşi datoriile sunt foarte mari”, declară Florin.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite