Penescu Jr. infirmă zvonurile: "Nu vom fi daţi afară din casă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penescu rămâne deocamdată liniştit în casa sa, pentru că imobilul nu-i poate fi luat de bancă, deoarece se află sub sechestru pus de DNA la începerea procesului.

Toată presa din Argeş a vuit în această dimineaţă că patronul FC Argeş, împreună cu familia sa, vor fi evacuaţi din vila din Trivale, din cauză că Banca Transilvania, la care ar fi făcut un împrumut de 12 milioane de lei, i-a scos casa la licitaţie.

Penescu Jr.: "Am avea unde să ne mutăm, dacă am fi evacuaţi"

Penescu nu ar mai fi putut să plătească ratele către bancă, şi, din acel moment proprietatea sa ar fi fost în cele din urmă cumpărată de o familie din Bucureşti.

Familia Penescu nu neagă faptul că datoria există către respectiva bancă, însă spune că împrumutul a fost făcut de SC PIC SA, societate intrată în insolvenţă.

„Casa nu poate fi vândută!”
„Executarea porneşte de la firma care a intrat în insolvenţă. Atunci nu s-au mai plătit împrumuturile şi s-a cerut executarea casei, aceasta fiind gaj. Nu e împrumut pe persoană fizică. Nu poate fi vândută casa din cauza sechestrului asigurator instituit de DNA. O să mai treacă şi mâine, şi poimânie şi răspoimânie şi o să vedeţi că nu ne evacuează nimeni”, spune Andrei, fiul lui Cornel Penescu.

Andrei mai spune că, luni, instanţa prahoveană a dat un verdict în procesul intentat de Banca Transilvania pentru recuperarea datoriilor:

„Curtea de Apel Prahova a dat chiar luni un verdict în sensul că această casă nu poate fi vândută până în momentul în care nu se termină procesul tatălui meu.Aşa că, ce s-a auzit, cu vândutul şi cumpăratul sunt decât speculaţii”, spune Andrei, fiul lui Cornel Penescu.

„Am avea unde să ne mutăm”
Unele zvonuri îl dădeau deja pe Penescu plecat din casa de pe strada Mihail Lungeanu şi instalat în cantonamentul de la Baza Vulturilor, acolo unde erau cazaţi jucătorii FC Argeş înainte de pregătirile pentru meci. Familia Penescu neagă, din nou, şi aceste lucruri.

 „Nici nu se pune problema de o mutare la Baza Vulturilor. Avem noi unde să ne mutăm dacă ar fi, dar nu o să ne mutăm, o să vedeţi”, a mai spus Penescu Jr.


Casa e evaluată la 400 000 de euro
Vila lui Penescu este un duplex, parter plus două etaje,  cu o suprafaţă de 516 metri pătraţi, două garaje, o piscină şi un teren de 2300 de metri pătraţi, toate evaluate de bancă la 400 000 de euro.

Afaceri: Grupul PIC, deţinut de fraţii Cornel şi Ilie Penescu, cu sediul central în Piteşti, are afaceri în industria alimentară, o firmă de transport, o firmă de taximetrie, una de construcţii, o firmă de servicii de securitate, un cotidian şi o televiziune locală.

Maşini: Un SUV şi o limuzină Mercedes, un Audi R8, un Audi TT şi un Bentley.

Preţurile maşinilor de lux ale lui Penescu au suferit reduceri substanţiale vara aceasta. Astfel, Maybachul S62, care în luna ianuarie costa 355.810 euro, plus TVA, a ajuns să coste 249.000 de euro, plus TVA.

Mercedesul SLR, este chiar mai ieftin. Dom Automobile, firma care l-a scos la vânzare, este gata să îl cedeze contra sumei de 285.200 cu TVA-ul inclus, deşi preţul unei astfel de maşini sare lejer de 400.000 de euro.

Cei doi bolizi sunt expuşi într-o vitrină de la sedilu firmei Dom Automobile de pe Şoseaua Pipera din Capitală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite