Piteşti: DECIZIE: Penescu mai stă cel puţin 2 luni în închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: DECIZIE: Penescu mai stă cel puţin 2 luni în închisoare!
Piteşti: DECIZIE: Penescu mai stă cel puţin 2 luni în închisoare!

Rugăminţile lui Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin, de a-i pune în libertate, nu au avut loc în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Piteşti.

Cu lacrimi în ochi, cu vocea înceată şi printre oftaturi, şi-au spus, ieri, cei trei arestaţi în dosarul „Corupţie în fotbal”, doleanţele. Judecătorii i-au ascultat pe fiecare în parte.

 Primul a fost finanţatorul echipei FC Argeş: „Vă rog frumos să mă eliberaţi. Vreau să fiu lângă familie, să îmi pot strânge copiii în braţe. Mi s-a luat în fiecare zi să stau între gratii şi să fiu strigat de deţinuţi. Eu nu am ce căuta în puşcărie. Nu e locul meu acolo. Am 42 de ani şi nu am avut o problemă cu justiţia.”, a spus Penescu.

A urmat la vorbitor Liviu Făcăleaţă, directorul firmelor lui Penescu. „Sunt Făcăleaţă, un om simplu. Am muncit cu gândul să-mi întreţin familia. Îmi cresc singur fetiţa de la vârsta de 12 ani şi m-am trezit că toată lumea s eopne măcar să-mi ating fata. Nu o pot mângâia...suntem despărţiţi de gratii. A dat bacul, nu i-am putut fi alături. Vă rog mult, eliberaţi-mă!” au fost cuvintele lui Liviu Făcăleaţă.

Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost scurt în declaraţie: „Am probleme medicale. Am suferit două preinfarcturi şi trei intervenţii pe colon. Viaţa mea se scurge în penitenciar...”.

Mama lui Penescu a plâns continuu

După cele aproape trei ore, cât a ţinut procesul, a urmat perioada cea mai tensionată: aflarea sentinţei. Cu toţii sperau să fie eliberaţi, în special că în urmă cu trei zile, magistraţii Tribunalului Argeş au dispus că nu s emai impune prelungirea mandatelor de arestare preventivă. Dar, cum procurorii anticorupţie au făcut recurs, decizia definitivă a urmat să fie dată de Curtea de Apel Piteşti.

Când a fost urcat în maşina penitenciarului Colibaşi, şi transportat într-acolo, l-am întrebat pe Cornel Penescu ce îi spune inima, şi a răspuns: „Sper să fiu eliberat!” Soţia lui a încercat să-l mângâie pe faţă, dar a fost oprită de gardieni. Mama lui Penescu a plâns continuu, fiind îmbrăţişată de fiul cel mare, Ilie Penescu. Magistraţii s-au retras din sala de judecată pentur deliberără. Patru ore mai târziu, în jur de 18.40, au citit hotârărea: toţi cei trei aveau să rămână în puşcărie.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite