Piteşti:Hipermarketul lui Penescu a fost devastat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteştenii s-au călcat în picioare pentru reducerile de 50% de la PIC.

Rafturi goale la electronice şi electrocasnice, pantofi şi jucării aruncate pe jos, pungi de zahăr şi orez desfăcute şi răspândite la întâmplare printre sticle de răcoritoare. Sticluţe de parfum scoase din ambalaj,  cu căpăcelele pulverizatoare rupte. Mizerie cât cuprinde, ca după un răzoi în toată regula.

Acestea sunt imaginile care te loveau în această dimineaţă în hipermarketul PIC. Reducerile de 50% la electocasnice, electronice şi textile, aplicate de conducerea magazinului patronat de fraţi Penescu, le-au luat pur şi simplu minţile piteştenilor, care s-au călcat în picioare pentru a pune mâna, spre exemplu, pe un televizor color la preţul de 70 de lei. 


Stocul de electonice şi electocasnice, epizat într-o zi
Promoţia a fost lansată  joi, 5 noiembrie, iar stocul de electonice şi electocasnice s-a epuizat în doar o zi, spun lucrătorii de la PIC. O zi infernală pentru casieriţele şi agenţii de pază, care au fost neputincioşi în faţa puhoului de clienţi care au devastat magazinul.

„ Nu m-am mişcat de pe scaun în prima zi de reduceri. Au fost cozi infernale la case. Seara, rafturile de la electonice şi electocasnice erau goale. Oamenii s-au bătut la rând, pentru că intra prin faţă”, afirmă una dintre casieriţele de la PIC.

Camerele de supraveghere din incinta au surpins întreg războiul dup printre arfturi, fiind depistaţi astfel  cei care au încercat să fure produse din hipermarket.

„ Nu se poate aşa ceva. Ce am văzut în aceste zile m-a îngrozit. Au fost clienţi care şi-au lăsat încălţările lângă raft şi au plecat cu pantofi noi din magazin. Alţii, de-a dreptul proşti, au furat pantofi de acelaşi picior. Am găsit cutii descompletate”, afirmă unul dintre oamenii de la securitate.

Şi femeile de serviciu au avut mult de furcă în ultima perioadă. Pe lângă mizeria lasată printre rafturi de cei care au vandalizat hipermarketul, femeiele de la curăţenie au fost nevoiţe să strângă şi lenjeria intimă purtată, găsită în cabinele de probă.

 „ Nu vă pot spune câte şosete purate şi chiloţi am adunat de prin cabinele de probă. Oamenii au intrat acolo, şi-au îmbrăcat cu articole noi şi le-au lăsat pe ale lor în cabina de probă”, precizează Mariana, una dintre femeile de serviciu de la PIC.

În isteria generală, cumpărătorii au dat buzna la casă, au plătit, după care au ieşit din magazin fără să mai treacă pe la cabina de probă pentru a obţine certificatul de garanţei. A doua zi s-au întors la hipermarket să se plângă că nu le funcţionează aparatele cumpărate la jumătate de preţ.


„Au fost mulţi alţii care au furat şi nu au fost prinşi"
 „ Când au fost întrebaţi ce certificatul de garanţie, au ridicat din umeri”, subliniază unul dintre lucrătorii de la cabina de probă. Cât priveşte numărul celor prinşi cu produse furate, este greu de ţinut evidenţa, spune Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu.

 „Ştiu că au fost foarte mulţi prinşi la ieşirea din magazin cu produse ascunse prin buzunare. Nu am numărul lor exact. Ideea este că sunt sigur că au fost mulţi alţii care au furat şi nu au fost prinşi, pentru că nu am avut suficienţi agenţi de pază. Cred că ar fi trebuit să fie omul de pază şi clientul, ca să facem faţă situaţiei. A fost băjanie în primele zile de reducere. Aşa este la noi la români”, precizează fiul patronului de la PIC.

Printre cei prinşi la furat se numără şi o poliţistă, careia oamenii de ordine i-au găsit în bununare, ascunse, mărunţişuri şi odorizante pentru maşină în valoare de 60 de lei. Poliţista de 24 de ani este agent la postul din comuna Buzoieşti şi se afla în timpul liber când a fost surpinsă la furat în hipermarketul PIC.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite