Piteşti: Toamna se numără disponibilizaţii la firmele lui Penescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Toamna se numără disponibilizaţii la firmele lui Penescu
Piteşti: Toamna se numără disponibilizaţii la firmele lui Penescu

Cel mai afectat segment dintre afacerile lui Cornel Penescu este lanţul de hipermarket-uri PIC. 450 de salariaţi ai hipemarketurilor PIC, dintre care 100 de piteşteni, nu vor mai avea de lucru de  luna viitoare

450 de angajaţi ai grupului de firme deţinut de familia patronului FC Argeş, Cornel Penescu,  nu vor mai avea de lucru de la 1 septembrie. Disponibilizările se referă la cele cinci hipermarketuri din Piteşti, Craiova, Calăraşi, Brăila şi Oradea. Dintre cei 450 de angajaţi care vor deveni şomeri peste câteva zile, aproximativ 100 sunt piteşteni.
“Reţeaua noastră de hipermarketuri îşi restructurează afacerea pentru a face faţă căderii pieţei. Pe acest segment, Grupul PIC are cel mai mult de suferit“, explică Ilie Penescu, asociatul şi fratele omului de afaceri Cornel Penescu.


“De vină este căderea economică“
Reprezentanţii companiei evită să creeze vreo legătură între  problemele cu care se confruntă reţeaua de hipermarketuri şi arestarea lui Penescu şi spun că principala cauză a problemelor apărute este actuala criză economică. Aceştia spun că a scăzut foarte mult cererea de produse de larg consum. “Cu toate acestea, problemele curente pot fi rezolvate prin programul de restructurare a afacerii pe care PIC şi l-a asumat şi pe care îl implementează“, spune managerul General PIC, Dragoş Stancu. 


Restructurări şi la televiziune
“Ziarul va merge înainte în aceeaşi formulă. Aici nu vor avea loc disponibilizări”,  asigură Ilie Penescu. În schimb, vor exista restucturări la televiziunea Argeş TV . “Nu pot să spun câţi oameni vor trebui să plece, nu foarte mulţi. Se va face o selecţie şi, evident,vor rămâne cei mai buni angajaţi. Cei care nu s-au adaptat vor fi pe lisele de restructurări, pentru că situaţia o cere”, mai spune Ilie Penescu.
Taxi PIC va funcţiona cu acelaşi număr de angajaţi, iar reprezentanţii afacerii spun că evită concedierile.

Transferul lui Tănase, la preţ de criză
Clubul FC Argeş a încasat recent 1,8 milioane de euro din transferul lui Cristian Tănase.
“Cu cei 1,5 milioane de euro fără TVA, clubul a ieşit undeva convenabil pe vremurile astea de criză. Evident noi nu ne doream să vindem, dar a aşa a fost să fie. Oricum, am fost mulţumiţi de cum au decurs negocierile cu Steaua“, a mărturisit Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu.

Proprietăţile lui Cornel Penescu
Averea lui Cornel Penescu este estimată la aproximativ 165 de milioane de euro. Omul de afaceri deţine, împreună cu fratele său, Ilie, lanţul de hypermarket-uri PIC, clubul de fotbal FC Argeş, ziarul Top,  televiziunea Argeş TV şi firma Taxi PIC.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite