Pe Bulevardul Eroilor deja apar gropile în asfaltul turnat de mai puţin de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Groapă în asfaltul refăcut de curând
Piteşti: Groapă în asfaltul refăcut de curând

Lucrările de modernizare din acdrul Proiectului ISPA  merg greu şi lasă urme adânci în carosabil. Pe Bulevardul Eroilor au început să apară gropile în asfalt pentru că terenul de deseuput începe să se taseze şi asfaltul se surpă.

Ce-i drept lucrarea este încă în garanţie şi va mai fi timp de un an, aşa că orice problemă apare trebuie remediată rapidă de către firmele care au efectuat lucrările. În cazul gropii apărute ieri pe Bulevardul eroilor ea a fost astupată cu nisip în această dimineaţi însă este posibil să apară şi alte asemenea probleme, iar dacă şoferii nu sunt atenţi, îşi pot rupe maşinile.

„Ludcrările sunt în garabţie şi aceste probleme sunt minore. Ele vor fi rapid remeidate acolo unde apar. Sunt inevitabile aceste probleme de la suprafaţă, însă câştigul mare este legat de tehnologia nouă de canalizare", spune viceprimarul Cornel Ionică.

În  ceea ce priveşte evoluţia generală a proiectului ISPA la Piteşti autorităţile sunt reticente când vine vorba de finalizarea la timp a lucrărilor, adică la sfârşitul lunii noiembrie. „Lucrările sunt în proprţie de 80% terminate însă au apărut probleme la plata subcontractanţilor de către firma portugheză. Nu mai putempune biciul pe aceste firme care cu greu se descurcă având facturi neplătite de trei luni. Suntem sceptici cu privire la finalizarea la timp a acestui proiect." adaugă viceprimarul Piteştiului.

Portughezii însă s evaită de calitatea lucrărilor efectuate de firmele subcontractate.  „Noi, care suntem contractorul principal, primim banii dupa 45 - 60 de zile de la emiterea facturii. Conform contractelor pe care le avem semnate cu firmele româneşti, trebuie să plătim subcontractorilor pentru serviciile prestate şi lucrarile efectuate în termen de 30 de zile de la primirea facturii de la ei. Pe de alta parte, şi calitatea mai slabă a unora dintre lucrarile prestate este unul dintre motivele pentru care nu am plătit unele facturi. În urma verificărilor efectuate pe teren am depistat unele nereguli şi a trebuit să punem alte firme să refacă lucrarea, deci a trebuit să ne recuperăm aceste sume investite astfel", spune Josue  Fonseca, reprezentantul firmei Da Costa.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite