Patru grădiniţe care funcţioneză în imobile naţionalizate se vor muta în cea mai nouă şi mai modernă clădire cu această destinaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Picii de la grădiniţele care funcţionează în clădiri naţionalizate, şi-au  început activitatea tot în vechile imobile. Numai pentru o lună, însă. Din octombrie, cei 200 de prichindei se vor muta în cea mai mare şi mai modernă grădiniţă din Piteşti care va funcţiona pe Bulevardul Republici curtea pe Bulevardul Republicii în curtea actualei GPP 4.

Andrei, unul  dintre micuţii înscrişi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4  din Centru, se uită uimit la tractorul care se plimbă prin curtea transformată în şantier, în care altădată erau leagăne. Ştie de la părinţi şi de la educatoare că mai încolo, la doi paşi, se lucrează de zor la noua grădiniţă în care se va muta împreună cu alti 199 de puşti care  merg,  ca şi el, la grădiniţe ce funcţionează în clădiri vechi. Lucrările la noua construcţie sunt pe ultima sută de metri.

 “Acum se fac finisaje şi ar mai fi de lucrat în jur de două săptămâni. Cel târziu, la finele acestei luni lucrarea va fi gata.”, spune Nicolae Gâdea, şeful de şantier.

Construcţia e imensă. În total, 1400 de metri pătraţi,  parter şi etaj. Are şapte săli  de clasă a câte 30 de metri pătraţi, fiecare având cu un spaţiu adiacent pentru servirea mesei.
 
 „Copiii ies din clasă şi intră direct în sala de mese, nu mai trevbuie să urce şi să coboare pentru asta. Clădirea este dotată incliuusiv cu lift penttru  transportul alimentelor către sălile de mese, direct din bucătăria generoasă care funcţionează la parter. În plus, cu o singură excepţie, fiecare sală are propriile sale toalete perfect adaptate micuţilor”, explică şeful de şantier.

  Noua grădiniţă are 200 de locuri  iar în  ea vor fi comasate cele patru grădiniţe din zona centrală, care,  în acest moment, funcţionează în clădiri naţionalizate.

“Aici vor fi mutaţi toţi copiii înscrişi la grădiniţele cu program prelungit 3, 9, 17 şi bineînţeles  grădiniţa nr 4 în curtea căreia s-a ridicat noua cionstrucţie”, spune Dan Teodorescu, director executiv al Direcţiei dezvoltare Locală  din cadrul Primăriei Piteşti.

 Termenul de finalizare a lucrătrilor era în 2012 însă municipalitate a cerut urgentarea lucrărilor  pentru a scăpa  de cheltuielile uriaşe pe care le avea de suportat cu chiria pentru imobilele nationalizate în care funcţionau grădiniţele din clădirile naţionalizate.

“Este vorba de o economie de 20.000 de lei lunar, bani pe care noi îi plăteam pentru ca aceste grădiniţe să-şi poată desfăşura activitatea. Investiţia a costat 2,5 milioane de lei si a fost suportată de buletul local”, spune primarul Piteştiului Tudor Pendiuc.








Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite