Patru turiști rămași înzăpeziți pe Transfăgărășan au fost salvați de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașina turiștilor a fost scoasă din zăpadă de jandarmi
Mașina turiștilor a fost scoasă din zăpadă de jandarmi

Jandarmii de la Postul Montan Arefu au fost sesizați, duminică, despre faptul că la km 106, pe DN 7C dinspre Capra spre zona Bâlea Lac, o mașină a rămas înzăpezită, nemaiputând continua drumul.

O patrulă formată din jandarmi montani și salvamontiști a mers la locul respective, găsind patru persoane lângă autovehiculul înzăpezit care se chinuiau să scoată mașina. Jandarmii și salvamontiștii au deszăpezit autovehiculul și l-au tractat cu mașina de teren din dotarea jandarmeriei, până în zona Piscu Negru. De acolo turiștii au plecat spre Curtea de Argeș.

 Cei patru, doi tineri și două fete cu vârstele cuprinse între 18 și 24 de ani, nu au suferit răni și nu au avut nevoie de asistență medical.

Atât jandarmii montani cât şi salvamontiştii argeşeni recomandă turiştilor care se aventurează în zona montană pe D.N. 7 C (Transfăgărăşan ) în această perioadă :
- să nu încerce să circule cu autovehiculele dincolo de zona Capra înspre Bâlea Lac întrucât drumul este închis, fiind impracticabil din cauza zăpezii viscolite .
- pentru accesul în zona montană să echipeze autoturismele pentru iarnă; să aibă carburant suficient pentru a rămâne cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire; - să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiile climaterice locale; - să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
- să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusa de prim ajutor, sac de dormit;
 - să ţină cont de recomandările autorităţilor publice privind riscul de avalanşă şi blocarea căii rutiere;
- în caz de accident să anunţe jandarmii montani şi salvamontiştii (apelând numărul unic de urgenţă 112).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite