Patru imigranţi afghani se ascundeau în roţile de rezervă ale unui tractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 10 Morăreşti patrulau marţi seară pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea când au zărit un tractor cu o semiremorcă tras pe dreapta într-o parcare din comuna Cotmeana.

Şoferul tractorului, cetăţeanul grec Iraclis Papanicolaou de 46 ani se afla lângă tractor împreună cu un alt bărbat care, la apropierea echipajului de poliţie, a fugit spre satul Linteşti.

După ce a fost somat de poliţişti, fugarul s-a oprit, iar oamenii legii l-au identificat, în baza unui document emis de autorităţile greceşti ca fiind Abdullmateen Mirzada, de 20 de ani. Acesta a declarat că este cetăţean afgan şi se deplasează  în Italia iar ulterior în Norvegia.

Poliţişii au verificat remorca şi astfel au găsit alţi trei bărbaţi de naţionalitate afgană, pe nume Sofiola Tajik (19 ani), Fariabi Shukrulluh Fariabi (20 de ani) şi Javid Sharifi (19 ani).

O echipă din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Piteşti, împreună cu procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Oficiul Roman de Imigrări Argeş au efectuat cercetări şi au stabilit că cei patru cetăţeni afgani au trecut graniţa ilegal, ascunşi în roţile de rezervă ale tractorului, pentru a ajunge în Italia şi apoi în Norvegia.

Şoferul grec este cercetat penal pentru trafic de migranţi, iar cei patru cetăţeni afgani sunt cercetaţi în stare de libertate pentru trecerea ilegală a
frontierei de stat. Cetăţenii afgani au fost predaţi Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, urmând să fie extrădaţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite