Patru argeșeni, printre care un militar și un jandarm, reținuți pentru trafic și cumpărare de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flagrantul a fost organizat în centrul Piteștiului, în pancarea supraterană (foto captura video)
Flagrantul a fost organizat în centrul Piteștiului, în pancarea supraterană (foto captura video)

Flagrant în centrul Piteștiului! Patru persoane, printre care un jandarm și un subofițer din armată au fost reținute marți dimineață și sunt cercetate pentru trafic și cumpărare de influență în mai multe dosare penale în care erau implicați șoferi care au condus sub influența băuturilor alcoolice.

Marți seară, ofițerii Direcției Generale Anticorupție și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au organizat un flagrant pentru a surprinde doi argeșeni, Ghoerhge Milandru și Leonard Popescu, când primeau ca mită 1500 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

În schimbul acestei sume de bani, precum și a altor 300 de lei primiți anterior, Gheorghe Milandru a obținut valoarile alcoolemiilor corespondente probelor de sânge recoltate de la bărbatul cercetat și ora constatării evenimentului rutier. Acesta l-a învățat pe inculpat ce să declare atunci când va fi întrebat la ce oră și ce lichide a băut când va cere recalcularea alcoolemiei pentru a ieși o valoare sub limita de infracțiune.

Gheorghe Milandru i-a promis că va interveni și pe lângă angajați ai Institutului Național de Medicină Legală București pentru a-l ajuta. Anchetatorii au efectuat o percheziție la domiciliul acestuia, cei doi fiind conduși la Parchetul Argeș pentru audieri.

Un alt inculpat, Bogdan Rădulescu, subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, este cercetat pentru cumpărare de influență după ce i-a oferit 1.500 de euro subofițerului Ion Bogdn Dobra de la unitatea militară din Câmpulung pentru ca acesta să-l pună în legătură cu Gheorghe Milandru, jandarmul fiind cercetat într-un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Militarul a fost adus la audieri cu mandate, fiind cercetat pentru complicitate la trafic şi cumpărare de influenţă.

Toți cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca magistrații Tribunalului Argeș să hotărască dacă aceștia vor petrece următoarele 29 de zile după gratii.

Medic implicat
Anchetatorii au extins cercetările penale față de Gheorghe Milandru “cu privire la săvârşirea a 12 acte materiale ce intră în conţinutul constitutiv al infracţiunii de favorizarea infractorului, cât şi începerea urmăririi penale faţă de S.N., medic în cadrul Serviciului de Medicină Legală Argeş, sub aspectul instigării la infracţiunea de favorizarea infractorului, acesta fiind audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş”, se precizeaz în comunicatul de presă emis de Direcția Generală Anticorupție.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite