Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze mai atent copiii în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au învăţat să se asigure înainte de a traversa strada
Copiii au învăţat să se asigure înainte de a traversa strada

Anul trecut în perioada 15.06.2010-15.09.2010, adică în perioada vacanţei de vară, în judeţul Argeş s-au înregistrat un număr de 20 de accidente rutiere cu victime minori, soldate cu 3 răniţi grav şi 16 răniţi uşor.

Cauzele accidentelor au fost nesupravegherea copiilor între 0-6 ani şi imprudenţa copiilor între 7-14 ani.

Poate aceste cifre reprezintă doar nişte date seci, dar drama fiecărui accident rutier este greu de descris. De aceea, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţie Rutieră şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  transmit câteva recomandări:


Cel mai des, pe timpul vacanţei de vara sunt utilizate de către copii următoarele mijloace de transport: biciclete, motoscutere, atv-uri.
Şi de aceea poliţiştii transmit părinţilor recomandarea de a-i învata pe copii regulile minime de circulaţie pentru aceste mijloace de transport si anume:

- să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă; 
- să se deplaseze numai pe partea stângă a carosabilului 
- să poarte cască de protecţie


 De asemenea, este bine să le explice minorilor regulile minime de traversare a străzii, să le interzică să se joace în apropierea carosabilului şi să-i suprevegheze în permanenţa în locurile expuse accidentelor rutiere.

Şi părinţilor participanţi la trafic, poliţiştii le recomandă:
-    folosirea  în mod obligatoriu a centurii de siguranţă de către părinţi şi copii
-    în perioada vacanţelor de vară conducătorii auto trebuie sa sporească o data în plus atenţia la trecerile de pietoni din oraş,
-    prudenţa sporită pentru şoferi  în  traversarea localităţilor din mediul rural, deoarece inexistenţa  trecerilor de pietoni face ca riscul de accidente rutiere sa fie mult mai mare.


Alte cauze care-i pot transforma pe copii în victime este  modul în care îşi etaleaza bijuteriile, telefoanele mobile şi amabilitatea cu care  primesc în casă diferite persoane străine ce se dovedesc excesiv de amabile.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite