Piteşti: UPDATE: Părinţii copilului asfixiat după ce a fost lăsat singur în casă pot fi decăzuţi din drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protecţia Copilului Argeş a demarat o anchetă în cazul copilului din comuna Corbi care, duminică seara, a murit asfixiat după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări.


Băiatul în vârstă de un an şi trei luni şi sora lui, de patru ani, au fost lăsaţi singuri în casă, în timp ce părinţii erau în vizită la nişte vecini. De la un cablu electric încins, covorul a luat foc şi în câteva minute, flăcările au mistuit tot în calea lor. Fetiţa s-a salvat, ieşind în curte. Pentru băieţel nu s-a mai putut face nimic. El a fost găsit în pătuţ, fără suflare, de către pompieri.

Părinţii, Ștefania și Dobrică Muşat, sunt în stare de şoc. Însă, în acelaşi timp sunt responsabili moral de moartea copilului lor,  pentru că nu trebuia să-şi lase copiii nesupravegheaţi. Tocmai de aceea au intrat pe fir reprezentanţii de la Protecţia Copilului Argeş.

"Vom lua măsurile care se impun"

Ieri, patru inspectori au mers în comuna Corbi, pentru a sta de vorbă cu soţii Muşat. Nu au fost de găsit. “Fetiţa este dusă la nişte rude la Bucureşti. Nu am reuşit să dăm nici de părinţi, întrucât sunt ocupaţi cu pregătirile pentru înmormântarea băieţelului”, a precizat inspectorul Alina Pârvu.
Lucrurile nu vor fi lăsate aşa.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de producerea tragediei, vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti. “Nu am reuşit să stăm de vorbă decât cu vecinii. Nu ne putem pronunţa. Sunt oameni care spun că erau plecaţi la magazin, iar alţii că ar fi fost în vizită. Dacă rezultatul anchetei va demonstra că micuţii au fost neglijaţi, vom lua măsurile care se impun”, a mai precizat Alina Pârvu, inspector în cadrul DGASPC Argeş.

Din casa cu patru camere a familiei Muşat , nimic nu mai poate fi salvat. Toate lucrurile, actele, hainele, s-au făcut scrum. Primarul comunei Corbi, Mihai Ungureanu, a adus aici mai mulţi oameni care lucrează în încercarea de a salva ceva din cărămizi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite